INTERVJUER 2024
LIVERECENSIONER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2024: Intervju med Truckfighters

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 5-8 juni 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Truckfighters där Rocknytts Calle Englund fått ställa några frågor till bandet.

Välkomna till Sweden Rock Festival, hur känns det att få spela på Sveriges största rockfestival?
DANGO: Det känns bra, det va på tiden! Vår fuzziga typ av hårdrock är mer populär än nånsin och jag tror att de flesta Sweden Rock besökare är redo för en stor dos fuzz, även om de själva kanske inte vet det! Folk som inte är insatta i hårdrockens genrer brukar säga att vi låter lite som Black Sabbath och det är det ju många som gillar…

Har ni några speciella minnen av Sweden Rock?

DANGO: Vi har tyvärr aldrig varit där så kan inte säga så mycket personligen men hört sjukt mycket bra historier från en av våra gamla trummissar, Pedro, som varit där varje år i säkert tjugo års tid. Tror han nämnde Sweden rock nästan dagligen i turnébussen, och AC/DC och D.A.D. Det va hans favoritämnen.

Vilken av era låtar tycker ni är roligast att framföra live?

OZO: – Alla är roliga på sitt sätt, men mest av allt gillar vi att se publiken gå igång på vårt riffande.

DANGO: Precis, Alla våra låtar är ju bra, haha. Jag är lite inne på samma spår som Ozo. Det är verkligen en speciell känsla när utbytet av energi mellan bandet på scenen och publiken klickar. Fantastiskt helt enkelt.

Hur svårt är det att sätta ihop en bra setlist för en festivalspelning?

OZO: Ja alltså det är ju lite begränsat i och med att tiden är så strikt, och för ett band som oss som gärna gillar att känna att vi inte har nån tidspress för att spontant jamma iväg på låtar är det såklart aningen begränsat, men vi har gjort det här i över 20 år så nån fet och bra festival-setlist ska vi nog kunna skramla ihop.

DANGO: Det va lättare ju färre plattor man släppt!

Vilka band missar ni själva inte på festivalen?

OZO – Oerhört tråkigt svar men inte alls spanat in vad som erbjuds och när, men kommer definitivt ta tillfället i akt att se nått som spelar samma dag iaf. Är ju otroligt häftigt med festival och på en sån som Sweden Rock räknar jag inte med nått annat än en riktigt go “feeling”.

Dango: Skraeckoedlan lirar ju på Lördagen, det får man inte missa!

Har ni haft någon riktig mardrömsspelning? Vad hände?

OZO – Aldrig nått riktigt magplask, och vi har nog upplevt det mesta men är så pass innovativa och erfarna så det mesta brukar lösa sig. När saker går sönder brukar dom andra snappa upp det och det blir i bästa fall ett oförglömligt jam mellan dom andra medlemmarna. Vi har nog gjort och upplevt det mesta, strömmen har gått helt och hållet, polisen har kommit och stängt ner giget osv. Men allt är idag bara roliga minnen säkert för både oss och publiken.

Hur är det att spela på festivaler, i jämförelse med klubb eller arena?

OZO – Lite mer pang på men samtidigt en väldigt avslappnad och skön atmosfär. På klubbar har man i regel mycket mer tid till allt, på gott och ont. Ibland är det så jävla skönt att det är lite fart.

Efter att ni gått av scenen på Sweden Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig?

OZO – Ett oförglömligt gig och nått som dom inte sett förut.

DANGO  – Hoppas de upplever att de varit med om en helig stund av dyrkande till rock n roll.

Avslutningsvis, hur ser framtiden ut för er?

OZO – Vi har skrivit en ny skiva men ska väl försöka bena ut när, var, hur vi ska spela in det. Kommer bli en riktigt bra skiva men framförallt rolig, sjukt taggad nu efter så många år. Gör man nått för att man brinner för det och det är skoj så brukar det också bli bra!

Truckfighters spelar fredagen den 7 juni klockan 23.00 på Pistonhead Stage

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 5-8 juni.
Deltagande band är Journey, Judas Priest, Five Finger Death Punch, Alice Cooper, Parkway Drive, The Black Crowes, Megadeth, Evanescence, Avantasia, The Hives, W.A.S.P., Rival Sons, Bruce Dickinson, Dimmu Borgir, Electric Callboy, Kerry King, Extreme, Hammerfall, Michael Schenker Group, Dismember, Winger, Steel Panther, Graveyard, The Darkness, Satyricon, Slaughter To Prevail, Beast In Black, Battle Beast, Gloryhammer, Heavy Laod, Nestor, Thy Art Is Murder, Ice Nine Kills, Black Stone Cherry, Biohazard, Primal Fear, Talisman, High On Fire, Pain, Zeal & Ardor, Swedish Erotica, Treat, Hulkoff, Richie Kotzen, Carcass, The Haunted, Riverside, The Baboon Show, Lillasyster, Tyketto, Igorrr, Riot V, Imminence, Canned Heat, Orden Ogan, Decapitated, Dream Evil, Bullet, Electric Boys, Dewolff, Týr, Lucifer, Cirith Ungol, Mystic Prophecy, The Southern River Band, Humanity’s Last Breath, Vltimas, Avatarium, Vicious Rumors, Truckfighters, Spiders, Gaupa, The Gems, Dampf, Iron Savior, Skraeckoedlan, Care Of Night, The Dahmers, Prins Svart, The Cruel Intentions, Scarlet, Eternal Evil, F.K.Ü., Velveteen Queen, Xion, Chainsaw Holiday, Ebba Bergkvist & The Flat Tire band, Hellgroove, Nazghor, Rexoria, Svarta Sanningar, The Drippers, We Are To Blame och Rockklassiker Allstars.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER