LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Evelina Szczesik
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Def Leppard – Sweden Rock Festival – 2023-06-07

2019 såg jag Def Leppard senast på Sweden Rock. Då upplevde jag dem som trötta och ett band som gjort sitt. Låtvalet den gången var dessutom lite märkligt. Hoppa fram till Sweden Rock 2023 och mina förväntningar var därför relativt låga. Tji fick jag. Det var ett helt annat band som stod på scenen i år. De uppvisade en enorm spelglädje och hade dessutom en mycket bättre setlist den här gången. Pandemiavbrottet verkar ha gjort dem gott. Bortsett från ett par låtar från nyare plattor var det en enda lång hitkavalkad. De öppnade visserligen med Take What You Want från nya skivan Diamond Star Halos men redan under andra låten Let’s Get Rocked var saken i hamn. Joe Elliott och grabbarna hade en homerun resten av vägen där den MYCKET (för) stora publiken var med på minsta lilla vink. Kanonframföranden av Animal, Foolin’ och Armageddon It följde på det och jag kände redan här att det här, det att kommer bli en grym konsert.

Som vanligt när det kommer ett akustiskt parti under en konsert tappar jag intresset. Så blev även fallet den här gången. De hade gärna fått byta ut den delen mot t.ex. Gods of War och Billy’s Got a Gun. Rocket följde dock och återställde ordningen. Höjdpunkterna för egen del visade sig vara kvar mot slutet. Bringin’ on the Heartbreak, Hysteria, Rock of Ages och Photograph var tillsammans med Animal bäst ikväll. Jag hävdar att Pour Some Sugar on Me är en högst medioker låt men den passar perfekt in på en festival då precis alla kan den mer eller mindre utantill vid det här laget. I en perfekt värld hade de enbart spelat låtar från de fem första plattorna men jag förstår att de vill promota nya skivan. Normalt är jag allergiskt mot trumsolon men om det är någon som verkligen får göra det är det Rick Allen. Man verkligen såg hur rörd han blev av publikens respons. Överlag verkade de överväldiga över den stora publiken och responsen de fick. Det var verkligen 90 minuter kärlek åt båda håll.


Scenbygget var snyggt med tillhörande snygg ljussättning. Jag gillade att de använde skärmarna för info och gamla foton och tidningsurklipp om bandet. Def Leppard kommer förmodligen när festivalen summeras att vara den största positiva överraskningen efter denna överkörning. Det enda som drar ner betyget något är den akustiska delen. Def Leppard 2023 var som ett årgångsvin. De har åldrats med stor värdighet och visar att de verkligen är att räkna med fortfarande.

Betyg: 4,5/5

Bäst: Animal, Hysteria, Photograph
2023-06-07 Def Leppard - Sweden Rock Festival

Annons:
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR



Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG



Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER



Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT