ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

PreHistoric Animals – Finding Love in Strange Places

Visst är det underbart med band/artister som bara blir bättre och bättre? PreHistoric Animals har sedan debuten med 2018-års ”Consider it a Work of Art” hunnit med de smått fantastiska syskonplattorna ”The Magical Mystery Machine I & II” och laddar nu om neonbössan med fjärde given ”Finding Love in Strange Places”.

Bandets snärtiga progressiva rock doftar Bladerunner-futurism med bubblande syntar som väver intrikata figurer över köttiga, distade gitarrer och över det så skuttar vokalisten Stefan Altzar lekfullt från den ena fina melodin till den andra.

Trots ensemblens så breda musikaliska uttryck så finns här en enormt stor potential även för mainstream publik. Med rätt bolag i ryggen och med ordentlig radiorotation så tror jag att PHA skulle kunna bli ett namn på var hens läppar då var och varannan låt skulle funka som singel.

Här skulle jag kunna skriva ner en massa låttitlar men det känns faktiskt rätt onödigt med tanke på vad jag nyss skrev ovan. Det här är bara så jäkla bra!

Plattans 44 minuter rasslar förbi i Star Trek Warp-hastighet och blir bara bättre för varje lyssning. ”Finding Love in Strange Places” kommer utan tvekan att finnas högt upp på mången årsbästalistor när 2024 ska summeras, tro mig!
Oj, höll på att glömma bort att berömma Mattias Norén för det vackra omslaget!

Artist: PreHistoric Animals

Titel: FInding Love in Strange Places
Genre: Progressiv Alternativ Rock

Skivbolag: Independent

Releasedatum: 2024-05-17

Bästa spår: Living in a World of Bliss, The City of My Dreams, The Secret Society of Goodness
Betyg: 4.5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER