ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Slash – Orgy of the Damned 

När Slash samlar ihop sina polare är det ett gäng både du och jag känner väl till, Billy Gibbons (ZZ Top), Brian Johnson (AC/DC), Steven Tyler (Aerosmith), Chris Stapleton, Beth Hart och fler.  

Superproffs och bäst i klassen i sin genre och även som uttolkare av bluesens giganter som Robert Johnson, Lightning Hopkins, den monumentale Willie Dixon och inte minst Howlin Wolf eller Chester Burnett som han hette. Om du aldrig hört dessa innan så gör du nog både mig och Slash glada om du surfar runt på Spotify och lär dig mer. Det är ju lite så det fungerar – man gräver där man står för att hitta rötterna. 

Att höra Billy Gibbons hesa röst i klassikern “Hoochie Coochie Man” och hans tydliga gitarrspel är en ren glädjechock, det svänger så det svartnar om kompbandet med svenske basisten Johnny Griparic och trummisen Michael Jerome som stadig grund. Att spela blues kan verka enkelt men kräver en hel livstid att lära sig.  

När sedan Iggy Pop sätter sig med Slash och sjunger Lightning Hopkins “Awful dream” kryper det längs ryggraden och nu är vi från långt från feelgood, mys och ett bekymmersfritt liv. Något både Iggy och Slash kan vittna om efter åratal av hårt leverne.  

Nästa hästspark kommer när stjärnskotten Demi Lovato tolkar Temptations  superhit “Papa was a Rolling Stone” där även Slash bjuder på ett supersnyggt gitarrsolo och spelar upp de flesta i genren på avbytarbänken. Som bluesgitarrist är han underskattad men det lär bli ändring på det från och med idag.  

När man blandar sångare så här skiftar innehållet lite men som helhet är detta ett utmärkt album gjort med stil, klass och en del elegans utan att man tvättat bort smutsen under naglarna.   

Artist: Slash med Iggy Pop, Billy Gibbons, Chris Robinson med flera. 
Titel: Orgy of the Damned
Genre: Blues, bluesrock
Skivbolag: Gibson records
Releasedatum: 2024-05-17
Bäst: Att höra Iggy Pop tolka Lightning Hopkins ger mig kårar längst ryggraden. 
Betyg: 4/5 

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER