LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Effie Trikili
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Chez Kane – Sweden Rock Festival 2023-06-10

Trots en i många avseenden urstark line-up på Sweden Rock 2023 så är det nog många fler än jag som har saknat AOR:en på årets festival. Det som historiskt sett har varit ett kännetecken för festivalen har i år reducerats till några få band utspridda över festivalens fyra dagar, och dessutom har nästan samtliga hamnat på festivalens minsta scen, Pistonhead-tältet. I avsaknad av de stora AOR-drakarna får vi nöja oss med några av de nya uppstickarna inom genren, och en av dessa är den walesiska Chez Kane, som med sina två album ”Chez Kane” och ”Powerzone” på mäktiga Frontiers Records verkligen genererat ringar på vattnet i AOR-världen, något som märks på publikantalet som redan innan konserten fyller tältet till bredden.

Om det nå rådde någon form av AOR-svält på årets festival, så borde inledningen med ”I Just Want You” råda bot all hunger som finns i det packade tältet. Det är på ett sätt modigt att öppna med en powerballad, men det visar sig också vara ett genidrag från Chez och bandet, då ribban redan från början sätts högt. Efterföljande ”Too Late For Love” och ”All of It” är precis som inledningen en ren orgie i nostalgisk 80-tals doftande AOR, även om det i vissa fall tenderar att bli lite too much så är det omöjligt att inte ryckas med i låtar som ”Nationwide” och “(The Things You Do) When We’re Young in Love”, speciellt när den sistnämnda har en refräng som hade passat på valfri Journey-skiva under nämnda årtionde. Även om det under konsertens inledning märks att bandet är nervösa så växer de under konsertens gång och framförallt gitarristen James Ready höjer det visuella framträdandet genom att besitta en till synes outtömlig energi (trots att han uppträder utan skor och med gulgröna strumpor!).


Kvällens höjdpunkt är dock utan tvekan Chez själv, som sjunger helt otroligt bra. Det är nästan omöjligt att höra skillnad på henne live och på skiva, vilket är något som även de mest erfarna sångare har svårt att åstadkomma. Avslutningen med bland annat ”Powerzone” och kioskvältarhiten ”Rocket On The Radio” går inte att beskriva som något annat än ren AOR-njutning. Hypen kring Chez Kane som finns inom genren är helt klart inte obefogad och fortsätter hon och bandet att slipa på själva showen så finns det inga hinder som kan stoppa henne!

Betyg: 4/5
Bäst: ”Rocket on The Radio”

Annons:
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT