ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Electric Boys – Sweden Rock Festival – 2019-06-08

I höstas släppte Electric Boys sin sjätte fullängdare ”The Ghost Ward Diaries”. Albumet har blivit bandets mest framgångsrika sedan återföreningen 2009, vilket kan förklaras med ett extremt bra och varierat låtmaterial, glödhet spelglädje och den där säregna coolheten som bara Conny Bloom o co besitter. Nytt material som ”Angel in an armoured suit” och
”First the Money, then the honey” tas också väl emot av den entusiastiska festivalpubliken.

Niclas Sigevall med tomteskägg kickar igång Aerosmithsvängande ”Hannover in Hannover” och det är som att trycka på knappen till världens största groovemaskin, vilket tryck! Groovus maximus”, ”Electrified” och ”Knee deep in you” har tillsammans det mesta svänget i norra Europa och inte blir det sämre när bandets andra trummis Jolle Atlagics röda trumset rullas in på scenen för en magisk version av funkbomben ”Rags to Riches”!

Vi får också en fin hyllning till Magic, en nära vän till bandet som nyligen gått bort i stämningsfulla ”Gone, gone, gone” samt en fullständigt magiskt vacker ”Spark my heart”.

Att ett Electric Boys i högform välter vilken arena som helst bevisas inte bara under avslutande kioskvältaren ”All lips and Hips” utan genomgående under spelningen med pondus, spelglädje och publikfriande call and response. Toppbetyget är snubblande nära och det är ett under att de inte är större!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER