ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Walter Trout – Broken

Jag såg Walter Trout på Stora Hotellet i Linköping någon gång i mitten på det färgglada 1980-talet. Är inte helt säker på exakt årtal men på den tiden var han kompslav åt pionjären John Mayall och som partner hade han den minst lika flinke Coco Montoya. Jag var där för att mina polare hade hand om ljudet men jag var mest i vägen och pratade skit med Walter och Coco. Jag var i mina tjugo, de var tio år äldre och hade Jack Daniels i gitarrfodralen. Klart det blev kul.

Efter det försvann Walter ur mitt syn och hörfält och plötsligt var han bluesrockens näst största hopp efter Joe Bonamassa. Jag tror inte att jag såg det komma…

På nya plattan “Broken” gör Walter det han gör bäst, snygg och välkammad bluesrock. Snyggt producerad, tillrättalagd och snygg, så som många vill ha den men så bjuder han in Dee Snider från Twisted Sister och med sin raspiga röst blir “I’ve Had Enough” ett enda långfinger åt hela världsläget. Måste påstå att jag gärna hör Dee i de här sammanhangen igen. På öppningsspåret, tillika titellåten, så sjunger Beth Hart duett men jag tycker inte att de vill sig riktigt.

Artist: Walter Trout
Titel: Broken
Genre: Bluesrock
Skivbolag: Mascot
Release: 2024-03-01
Bäst: Rätt otippat att självaste Dee Snider är med på plattan, “Talking to myself”, “Turn away and walk”.
Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER