INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER

Liverecension: Electric Boys – Sweden Rock Festival – 2019-06-08

724 Shares

I höstas släppte Electric Boys sin sjätte fullängdare ”The Ghost Ward Diaries”. Albumet har blivit bandets mest framgångsrika sedan återföreningen 2009, vilket kan förklaras med ett extremt bra och varierat låtmaterial, glödhet spelglädje och den där säregna coolheten som bara Conny Bloom o co besitter. Nytt material som ”Angel in an armoured suit” och
”First the Money, then the honey” tas också väl emot av den entusiastiska festivalpubliken.

Niclas Sigevall med tomteskägg kickar igång Aerosmithsvängande ”Hannover in Hannover” och det är som att trycka på knappen till världens största groovemaskin, vilket tryck! Groovus maximus”, ”Electrified” och ”Knee deep in you” har tillsammans det mesta svänget i norra Europa och inte blir det sämre när bandets andra trummis Jolle Atlagics röda trumset rullas in på scenen för en magisk version av funkbomben ”Rags to Riches”!

Vi får också en fin hyllning till Magic, en nära vän till bandet som nyligen gått bort i stämningsfulla ”Gone, gone, gone” samt en fullständigt magiskt vacker ”Spark my heart”.Att ett Electric Boys i högform välter vilken arena som helst bevisas inte bara under avslutande kioskvältaren ”All lips and Hips” utan genomgående under spelningen med pondus, spelglädje och publikfriande call and response. Toppbetyget är snubblande nära och det är ett under att de inte är större!

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter