VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Skogsröjet presenterar första banden för 2024-års festivalupplaga

De första banden för nästa års festival är:
ACCEPT
AXEL RUDI PELL
DOKKEN
VANDENBERG
ELECTRIC BOYS
Accept har hållt fanan högt för klassisk metal i flera decennier och dessa metallhjältar får väl närmast sägas tillhöra grundbultarna inom klassisk heavy metal. Accept har fostrat flera generationer svenska metalfans sedan de slog igenom i början av åttiotalet och har gott om klassiker i katalogen som vi får njuta av på Skogsröjet.
Axel Rudi Pell är en av Tysklands mest framgångsrika gitarrister. Hans solokarriär har hållit på i 30 år sedan han lämnade Steeler.Axel Rudi Pells senaste spelningar i Sverige var utsålda och han har även gjort stor succé på Sweden Rock Festival så missa inte den här spelningen på Skogsröjet.
Dokken debuterade 1981 med albumet “Breaking The Chains” och 1984 slog de igenom med plattan “Tooth And Nail”. Ända sedan dess har Dokken spridit sin melodiösa hårdrock med hits som “Kiss Of Death”, “In My Dreams” och “Alone Again”
Adrian Vandenberg är kanske mest känd för sin tid i Whitesnake.l Innan det släppte Vandenberg tre album mellan 1982 och 1985. Den självbetitlade debuten innehöll bland annat grymma ”Burning heart”. Vi kan räkna med en grym spelning med låtar från Vandenbergs karriär och säkert en eller två Whitesnakelåtar .
Electric Boys intar Skogsröjet igen med sin speciella och trendsättande funkrock-mix av groove, köttiga gitarriff och Beatles-inspirerad psykedelia. Bandets debut ”Funk-o-Metal Carpet Ride” från 1989 nådde framgångar både i Sverige och internationellt.
Festivalen lovar att fler bandsläpp kommer inom kort.
Skogsröjet äger rum 1-3 augusti 2024 i Rejmyre, utanför Norrköping.
Biljetter till Sveriges trevligaste festival-Skogsröjet hittar ni hos www.eventim.se

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT