ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Metallsvenskan 2015 – Motörhead

Motörhead1

Ja, vad skall man säga om de här herrarna egentligen? They´re Motorhead and they play f*ckin´ rock´n´roll! Now, please move on, there´s nothing more to see here.

Motörhead2 

Det allra mest positiva är nog att Lemmy faktiskt står här på scenen ikväll och verkar ha återhämtat sig från de hälsoproblem som gjorde att Motörhead fick ställa in ett antal spelningar under förra året. Inget av detta märks på legenden Lemmy nu. Showen dammar igång med Shoot You In the Back från Ace of Spades, och sedan är det inte helt oväntat rock´n´roll for hela slanten. Nu har även resten av publiken hittat ut från sina torra och varma gömställen, och trots att det stundvis regnar mer än vad som borde vara möjligt så är det trångt framför scenen, folk står till och med i de decimeterdjupa vatten- och lerpölarna som bildats av en hel dags rotblöta. Ingen vill missa detta, pissregn till trots!


Motörhead3 

Det enda man kanske kan säga är att Lemmy håller sig lite mer stilla än vanligt. Han och Phil Campbell är utspridda i ett varsin hörn av scenen och småpratar med varandra via micken. Var Mikkey Dee håller hus behöver man kanske inte vara raketforskare för att lista ut, men han är nog faktiskt ändå den som rör sig mest av de tre. Setlistens tyngdpunkt ligger framför allt på låtar från de äldre skivorna, med några nyare som Do You Believe från Aftershock. Både Phil Campbell och Mikkey Dee får också sina solon, bägge både njutningsbara och snyggt framförda. På det stora hela är denna spelning 100% Motörhead. Vem hade trott något annat? Perfekt nog avrundas spelningen med Ace of Spades, och sedan Overkill som extranummer. Hade man bara kört Killed By Death också så hade lyckan varit total.

 

Artist: Motörhead
Plats: Metallsvenskan, Örebro
Datum: 2015-05-30
Betyg: 8/10
Bästa låt: Ace of Spades (Ja, trodde ni något annat?)

Motörhead4

183 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter