ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Oz Hawe Peterssons Rendez Vous

Mitt i Coronapandemin 2021 släppte Osukaru sitt mest framgångsrika album hittills med “Starbound”, men med restriktioner och lock downs fanns det extremt få speltillfällen. Istället för att vänta på bättre tider började Osukarus grundare och gitarrist Oz Hawe Petersson och keyboardisten Mathias Rosén, båda en gång del av det kortlivade bandet Eye, sätta ihop sidoprojektet Oz Hawe Petersson’s Rendez Vous.

De båda herrarna har lyckats engagera en större samling vänner och kollegor från den melodiösa rockscenen i att skriva och spela in ett självbetitlat album. Stil och soundmässigt ligger musiken nära Osukaru, även om det här främst är fråga om AOR av mer traditionellt snitt. Osukaru har ju också en benägenhet att ta intryck av åttiotalets ”hårband” och den varan är det mindre av här.

Det hörs inte minst i lyckopillret ”Sacred Land” som har mycket Journey och TOTO smak i melodierna. Chris Rosander ställer verkligen skåp här och gör en fantastisk sånginsats. Stundtals låter han nästan som Fergie Frederiksen (Le Roux, TOTO m fl)i röstutrrycket, och det är ju verkligen inte fy skam.

Osukaru sångaren Fredrik Werner hör vi i inte mindre än fem spår och som alltid lägger han in mycket dramatik, kraft och känsla i sina leveranser. Allra bäst i mina öron är ”This Time Around”, där mina tankar av någon anledning går till Richard Marx. Har svårt att avgöra om det är melodier eller röstuttryck som får mig att höra detta dock. ”Midnight Lady” som är en duett med Chris Rosander tillhör toppskiktet. Med sitt lite tuffare riff och bra melodier går tankarna till Giant och tidiga H.E.A.T. Avslutande ”Never Be” och stämningsfulla ”As We Cry” är ytterligare två spår som passerar markeringen för med beröm godkänt.

Den högst flygande sånglärkan här är Jane Gould med sin varma, klara och samtidigt kraftfullt kvinnliga stämma. Med stor närvaro, värme och självklar pondus gör hon ”Fool’s Gold” i allmänhet och ”The Essence Of Love” i synnerhet till två njutbara feelgoodlåtar där den sistnämnda snabbt växer till min absoluta favorit. Det är svårt, för att inte säga nästintill omöjligt, att inte tänka på Robin Beck eller Chez Kane här.

”Oz Hawe Petersson’s Rendez Vous” är ett synnerligen välljudande album som överlag bjuder på en angenäm lyssningsupplevelse. Soundet är kristallklart och dynamiskt och även om säkert många AOR nördar kommer sluka albumet med hull och hår har jag alltjämt svårt för när det blir för sävligt och sockersött. Ingen skugga ska falla över kompetenta sångaren David Forbes (Boulevard), men mjäkiga ”These Tears” och ballader som ”All Roads Lead Back To You” är helt enkelt inte min kopp te.

Musiker på detta album inkluderar bl a: David Forbes (Boulevard), Chris Rosander, Fredrik Werner (Osukaru, Air Raid), Robert Majd (Captain Black Beard, Metalite, Night Hawk), Anton Joensson (Cruzh), Rebecka Tholerus (Timo Räisänen’, ex Art Nation), Sayit Dölen med flera.

Producerad av: Oz Hawe Petersson Exekutiv producent: Mathias Rosén Mixad av: Svein Jensen på Grand Recordings, Göteborg
Mastrad av: Sverker Widgren på Wing Studios, Stockholm
Artwork av: Oz Hawe Petersson Foto: Anna Ljungman

Band: Oz Hawe Petersson’s Rendez Vous
Titel: Oz Hawe Petersson’s Rendez Vous
Genre: AOR
Skivbolag: Pride & Joy Music
Releasedatum: 22/3
Bästa spår: Sacred Land, The Essence Of Love, Midnight Lady, Fool’s Gold, This Time Around, Never Be
Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER