ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Egonaut – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-04

egonaut-srf15-484
Spretigt med potential. Det intrycket tror jag överlag är vedertaget i Rockklassikertältet när Egonaut från Borås kliver av scenen efter 40 minuters mangel. Personligen har jag ärligen ganska dålig koll på Egonaut och deras backkatalog, men efter kvällens spelning föds det dock en nyfikenhet att gräva ner mig i bandets låtskatt. 40 minuter går snabbt men ändå får vi en palett av Egonautmusik där det blandas och ges rejält mellan de olika stilar som Egonaut ger sig på. Efter fyra låtar hör jag fyra olika musikgenren; det är så pass blandat att jag i ena stunden associerar till Candlemass för att i nästa stund börja tänka på…Green Day!!??

Bandet passar samtidigt på att under dagen släppa sitt nya alster “Deluminati” och köttar ut några nya spår. “Hex” är lite väl seg för min smak medan “Lustitia Infernalis” svänger bättre och passar bandet klart bättre. Jag fastnar också för “The Hurt”, bastard-rock när den är som bäst!


Visuellt är Egonaut en enhet; ljuset är snyggt, bandet är tajt och det headbangas infernaliskt. Responsen är dock överlag rätt ljummen och fast bandet gör sitt bästa att applådera igång publiken så lyfter det inte riktigt. Några mindre ljudproblem gör också att bandet får lite motvind men de tar sig igenom spelningen med bravur och jag tror faktiskt att det här gänget snart kommer att beskådas på större scener med bättre förutsättningar. Det tycker jag att de är värda.

Band: Egonaut 

Scen: Rocklassikerscenen torsdag 4/6 2015
Publik: Några hundra
Längd: ca 40 min
Bäst: The Hurt
Sämst: för lite folk i publiken, bandet förtjänar mer och bättre
Respons: Ljummen
Betyg: 6/10

17 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter