ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Enforcer – From Beyond

enforcer-from-beyond-250px

Någon sekunds trumsolo och BAM! Så är ”From Beyond” igång. Jag är tagen direkt!

Det är två år sedan bandets föregående skiva ”Death By Fire” släpptes, en skiva jag minns väl då den spelades flitigt det året och innehåller ett par riktigt bra låtar. Precis som sin föregångare, så är ”From Beyond” även den producerad av bröderna Wikstrand, något som bandet förklarar är det enda sättet att få ljudet som de själva vill ha det.

Skivan öppnas med låten ”Destroyer” och är man ett fan av den hårda rocken i äkta Enforcer-stuk så kommer man troligtvis älska detta spår. Efter ett par lyssningar upptäcker jag att skivans bästa alster och därmed starkaste sida är placerad på A-sidan… om vi nu talar vinyl-språk. Detta är säkerligen medvetet gjort för att locka lyssnaren och lockad är jag minst sagt redan efter andra låten: Undying Evil, skivans hit om man säger så.

80-talsvibbarna går inte att undgå och melodislingorna påminner om ett år som definitivt inte är 2015. ”Below The Slumber” har ett fantastiskt intro och gitarrer som trollbinder en, för att inte nämna Olofs imponerande sånginsatser.

Trots att ”From Beyond” fortsätter på samma våg som tidigare material så är nytt för denna skiva den musikaliska bredd som den får fram, något som tidigare skivor inte riktigt framhävt. Medan föregångaren håller samma tempo plattan ut så visar ”From Beyond” en mer nyanserad variation.

Band: Enforcer
Titel: From Beyond
Genre: Heavy metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2015-02-27
Betyg: 7/10
Bästa låt: Undying Evil/Below The Slumber

{youtube}4785h6JSqNc{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER