LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Effie Trikili
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Enforcer – Sweden Rock Festival 2023-06-07

Efter ett års väntan är det äntligen dags igen för Sveriges största hårdrocksfest, Sweden Rock Festival att gå av stapeln. 2023 är det dessutom hela 30 år sen som festivalen startade, och det är verkligen en strålande inramning som kalaset fått med slutsålt och strålande väder. 30-års jubileumet bjuder också på en grymt stark line-up. Men en kategori band som åtminstone jag saknat på festivalen de senaste åren är de band som under 00-talets första hälft startade the new wave of traditional heavy metal, där namn som Bullet, Skull Fist och Enforcer tillhör de största namnen. Därför är det verkligen ett plus att just Enforcer är ett av de första namnen ut på festivalens första dag. Jag kan dock inte låta bli att tycka att det är synd att de har blivit passerade till festivalens minsta scen.

För är det något som Enforcer förtjänar så skulle det ha varit att ställa sig på Rock Stage inför ett hav av skrikande människor. Så mycket står klart när bandet inleder med den fullkomliga heavy-metal käftsmällen i ”Destroyer” och ”Undying Evil”. Bandets sångare Olof Wikstrand och de övriga i bandet är taggade till tusen, och behandlar den relativt fåtaliga publiken framför Pistonhead Stage som ett fullsatt Globen. Med svarta läderbyxor, nitar och vita gitarrer så har verkligen Enforcer allt som man som 14-åring tyckte va det coolaste i hela världen, och mycket av bandets charm ligger i att de oblygt och självsäkert förkroppsligar det som är traditionell hårdrock, både estetiskt och musikaliskt. Det går liksom inte att värja sig mot plattan-i-mattan attityden i låtar som Coming Alive, Take Me Out Of This Nightmare och Mesmerized by Fire, men även i lugnare låtar som From Beyond och Running in Menace, framförallt när de framförs på ett sånt proffsigt och bra sätt som idag. 


Olof Wikstrand passar flera gånger under konsertens lopp på att tacka alla äkta hårdrockare som kommit till Pistonhead-tältet för att lyssna på äkta hårdrock, och det finns egentligen inget annat sätt att beskriva eftermiddagens konsert. En äkta jäkla hårdrockskonsert för äkta jäkla hårdrockare. Ack att vara den som missade det här!

Betyg: 4,5/5
Bäst: Running in Menace, Mesmerized by Fire och From Beyond. 

Annons:
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT