ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Art Nation – Skogsröjet 2023-08-05

2015 så släppte bandet sin debut Revelation och jag blev så imponerad av det jag hörde och bokade faktiskt bandet för en spelning i Uppsala. Det var ett ungt gäng musiker, med en klart lysande stjärna i Alexander Strandell som slet hårt för att få ut bandet på vägarna. Det var inspirerande att se den målmedvetenhet han hade för att nå målet att slå igenom. 

Sedan dess har inte vägen varit spikrak direkt. Det har varit en cirkus med medlemsbyten och musikaliskt har det också stormat en hel del. Mitt i stormen så har det sett ut som att Strandell har stått stark, men sanningen var en helt annan och det tog tid innan både Alexander och bandet hittade tillbaka. Med nya albumet Inception så finns inspirationen och glöden igen och att Art Nation skulle öppna den andra dagen på Skogsröjet kändes klockrent.

Att öppna med Don’t Wait For Salvation från debuten kändes rätt, och sedan ett tvärt kast till Brutal & Beautiful från Inception. Att ta morgonpasset är aldrig en enkel uppgift och det tar sin tid innan folket lyckas ta sig till plats. Då är det extra modigt av Art Nation att bjuda på lite skrällar som Wage War Against The World och Kiss Up & Kick Down som i och för sig passade bra för publiken att sjunga upp till. 

Självklart så vill ett nytänt band som Art Nation bjuda på så mycket som möjligt från det senaste albumet Inception och det är väl rätt tänkt även om det kanske inte landar lika bra hos oss i publiken, då man helt enkelt inte lyssnat in sig på låtarna ordentligt ännu. Bäst gör sig Ghost Town från Liberation och Need You to Understand samt All In som avrundar tillställningen. Det känns onekligen stabilt och bra att få se Christoffer Borg och Richard Svärd tillbaka i Art Nation och i Alexander Lundgren så har man en fantastisk trummis som man får hålla hårt i för att behålla. 

Man kan också konstatera att albumet Transition helt lämnades åt sitt öde, och det var nog ingen i publiken som sörjde över detta faktum. Det är skönt att se att Art Nation är på väg tillbaka och förhoppningsvis så tar det inte lika lång tid innan vi får en uppföljare åt Inception.

Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER