ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Remedy – Something That Your Eyes Won’t See

Kritikerrosade Stockholmsbandet Remedy’s albumdebut ”Something That Your Eyes Won’t See” släpptes i december 2022 och flög lite otippat under min radar. Succén var omedelbar och redan efter två veckor var alla fysiska exemplar av skivan helt slutsålda. Då efterfrågan är fortsatt hög är lyckligtvis en ny upplaga på gång inom kort.

I våras spelade bandet på Rocknytt Cruise tillsammans med legendarer som Dare, Russ Ballard, Demon och Grand Slam, NWOBHM-kultbandet Weapon och melodiösa kollegor som Captain Black Beard, Wildness, Houston, Arctic Rain samt Emotional Fire. Där och då golvades jag av det unga bandets musikalitet och spelglädje, men framförallt av deras exceptionellt starka låtmaterial. Nu, med vetskapen om att Remedys huvudsakliga musikaliska motor och gitarrist Roland “Rolli” Forsman skrivit låtar tillsammans med One Desire, handplockats av Brian May och Roger Taylor (Queen) till musikalen “We Will Rock You” samt spelat tillsammans med gitarrgurun Kee Marcello (Ex Europe, Easy Action, Out Of This World) i musikalen “Rock Of Ages”, späs min entusiasm på ytterligare.


Rocknytt Cruise var en av Remedys allra första spelningar och sedan dess har hajpen byggts på då de under sommaren supportat T’akida och Stiftelsen. Bättre sent än aldrig är det väl då inte mer än rätt att jag skriver några rader om deras debutalbum.

Musikaliskt tar bandet intryck från åttiotalets melodiösa hårdrocksmylla. Jag förnimmer särskilt band som Dokken, Danger Danger, Foreigner, tidiga Bon Jovi, Journey och Pretty Maids i inspirationen. Remedy väljer dock ofta att krydda sina låtar med harmonier som de stora åttiotalsbanden generellt kanske inte hade valt i första hand. Det gör att de sticker ut lite och är sannolikt en starkt bidragande orsak till att bandet snabbt har nått framgång och ett internationellt erkännande.

Annons:

Sångaren och gitarristen Robert van der Zwan sjunger riktigt bra och påminner en del om Ted Poley (Danger Danger), Joe Lynn Turner (Ex Rainbow, Yngwie Malmsteen, Sunstorm) och Don Dokken (Dokken) i röstklang.

”Thunder In The Dark” låter som en blandning av ”Shot In The Dark” (Ozzy Osbourne) och ”Dream Warriors” (Dokken). ”Marilyn” har dutt dutt synthar och en rackabrakare till refräng, inledande ”Living On The Edge” och ”Scream In Silence” är dängor av rang och ”My Devil Within” med sin mässande inledning på latin är catchig som få. ”Sinners And Saints” har både fantastiska melodier, tyngd, tempo och ett riktigt skönt metalriff. ”Sundays At Nine” är en riktig rysarballad och med ”I Wanna Have It All” med sina löjligt snygga gitarrfigurer och kanonmelodier som krona på verket konstaterar jag med ett brett leende att Remedy är ett av de absolut intressantaste svenska Melodic rock banden just nu.

Med rutinerade Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T, Nordin Union) vid producentrodret har Remedy också försetts med ett modernt melodiöst hårdrockssound som passar dem som hand i handske. ”Something That Your Eyes Won’t See” uppfinner absolut inte hjulet på nytt, men är helt enkelt en ”no brainer” platta om du älskar välspelad melodiös hårdrock med refränger i solar plexus och melodier att dö för. Årets upptäckt för mig som med spänning ser fram emot framtida stordåd.

Band: Remedy
Titel: Something That Your Eyes Won’t See
Genre: Melodiös hårdrock
Skivbolag: S-Rock Music
Releasedatum: 16/12-22, nysläpp i november
Bästa spår: Scream In Silence, Marilyn, Sinners And Saints, Thunder In The Dark, My Devil Within, I Wanna Have It All, Living On The Edge, Sundays At Nine
Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT