ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Joe Perry – Sweetzerland Manifesto MK II

Lite sådär i det tysta dök den här plattan upp i flödet. Dock är det ingen ny platta med allas vår Aerosmithgitarrist Joe Perry utan det är en rejäl uppdatering av 2018s album med samma namn. Uppgraderingen består i helt nya låtar som inte ens var skrivna 2018, olika sångare och inte minst en uppstädad ljudbild av Joes söner Tom och Roman, en riktig familjeaffär med andra ord.

Faktum är att den här nya versionen av Sweeterland Manifesto känns betydligt roligare än något Aerosmith gjort de senaste 25 åren och då har jag inte ens tagit upp coverbandet Hollywood Vampiers.


Musiken är klassik hårt svängade rock med brittiska förtecken och inte blir det mindre klassisk britrock när Joe bjuder in legenden Terry Reid till sångbåset. Terry har ju genom åren tackat nej till att sköta leadsången hos både Led Zeppelin OCH Deep Purple.

Andra som lånat ut sina stämband är idel ädel rock n roll adel eller vad sägs om Chris Robinson (Black Crowes), Robin Zander (Cheap Trick), Gary Cherone (Extreme och tyvärr Van Halen) och inte minst New York Dolls ikoniske sångare David Johansen samt nämnde Reid. Några av låtarna sjunger Joe själv med den äran. 72-årige Perry känns både fräsch och pigg vilket kanske de andra i hans omgivning inte gör.

Annons:

Plattan är inspelad bandkompisen och filmstjärnan Johnny Depps studio och även om det inte går att höra någonstans så är han säkert med på ett hörn med sin gitarr.

Hur som helst, det här är en mycket bra platta fylld av klassisk rock n roll. Enda frågetecknet är versionen av Elmer Bernstiens The man with the golden arm från 1955 års film med Frank Sinatra i huvudrollen heroinberoende korthaj. Dessutom gjorde Sweet den odödlig redan 1974 på Desolation Boulevard.

Men, som sagt, plattor som svänger och kränger kan man aldrig få för mycket av.

Artist: Joe Perry
Genre: Rock
Skivbolag: Roman Records Inc
Releasedatum: 23-05-26

Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT