ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Joe Perry – Sweetzerland Manifesto MK II

Lite sådär i det tysta dök den här plattan upp i flödet. Dock är det ingen ny platta med allas vår Aerosmithgitarrist Joe Perry utan det är en rejäl uppdatering av 2018s album med samma namn. Uppgraderingen består i helt nya låtar som inte ens var skrivna 2018, olika sångare och inte minst en uppstädad ljudbild av Joes söner Tom och Roman, en riktig familjeaffär med andra ord.

Faktum är att den här nya versionen av Sweeterland Manifesto känns betydligt roligare än något Aerosmith gjort de senaste 25 åren och då har jag inte ens tagit upp coverbandet Hollywood Vampiers.

Musiken är klassik hårt svängade rock med brittiska förtecken och inte blir det mindre klassisk britrock när Joe bjuder in legenden Terry Reid till sångbåset. Terry har ju genom åren tackat nej till att sköta leadsången hos både Led Zeppelin OCH Deep Purple.

Andra som lånat ut sina stämband är idel ädel rock n roll adel eller vad sägs om Chris Robinson (Black Crowes), Robin Zander (Cheap Trick), Gary Cherone (Extreme och tyvärr Van Halen) och inte minst New York Dolls ikoniske sångare David Johansen samt nämnde Reid. Några av låtarna sjunger Joe själv med den äran. 72-årige Perry känns både fräsch och pigg vilket kanske de andra i hans omgivning inte gör.

Plattan är inspelad bandkompisen och filmstjärnan Johnny Depps studio och även om det inte går att höra någonstans så är han säkert med på ett hörn med sin gitarr.

Hur som helst, det här är en mycket bra platta fylld av klassisk rock n roll. Enda frågetecknet är versionen av Elmer Bernstiens The man with the golden arm från 1955 års film med Frank Sinatra i huvudrollen heroinberoende korthaj. Dessutom gjorde Sweet den odödlig redan 1974 på Desolation Boulevard.

Men, som sagt, plattor som svänger och kränger kan man aldrig få för mycket av.

Artist: Joe Perry
Genre: Rock
Skivbolag: Roman Records Inc
Releasedatum: 23-05-26

Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER