INTERVJUER 2024
LIVERECENSIONER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2024: Intervju med Tyketto

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 5-8 juni 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band på tur är Tyketto där Rocknytts Mattias Högström ställt några frågor till bandets sångare, Danny Vaughn.

Hej och välkommen tillbaka till Sweden Rock Festival. Om jag inte har helt fel har ni inte spelat på festivalen sedan 2009 så det är på tiden att ni är tillbaka.

Ja det är verkligen länge sedan senast. Jag har i tysthet under flera år jobbat för att Tyketto ska få återkomma till festivalen så det känns jätteroligt att det äntligen blir av i år.

Har du några speciella minnen från tidigare besök på Sweden Rock?

Jag ska vara ärlig och säga att förra gången vi spelade på Sweden Rock var en exklusiv “one off” show för Tyketto. Det var ganska spänt bakom scenen och vi levererade verkligen inte på toppen av vår förmåga. Därför är jag dubbelt så exalterad över att få komma tillbaka och visa vad vi verkligen kan. Vad jag kommer ihåg från själva festivalen är hur välskött den är och hur smidigt allt fungerar där. Som artist känner man sig verkligen väl omhändertagen.

Hur tänker ni kring setlistan på en festivalspelning?

Det beror på hur lång speltid vi har. På större festivaler, som denna, har vi inte så mycket tid så då är det våra mest populära låtar som gäller en efter en och fullt ställ från första ackordet. Vi kan hämta andan när vår speltid är över!

Vilken av era låtar tycker du är roligast att spela live och varför?

Det varierar från dag till dag. “Seasons” är alltid en personlig favorit för mig på grund av samspelet mellan den akustiska gitarren och övriga bandet. “Faithless” är en av våra tyngsta låtar så jag tycker om att spela den och se publikens reaktioner.

Vad kan fansen förvänta sig av en show med Tyketto år 2024?

Sedan vi tog oss ut på vägarna igen efter covidnedstängningen spelade Tyketto fler spelningar under 2023 än vi gjort något år sedan 90-talet. Vi kör på för fullt och det är “all killer and no filler”.

Är det något av de andra banden på årets festival du verkligen vill se?

Ja! Samma dag som vi spelar vill jag verkligen se MSG, Megadeth och Rival Sons.

Ni släppte ert senaste album “Reach” 2016. Finns det några planer för ett nytt album?

Med tanke på Covid och att två medlemmar i bandet tackade för sig efter det har jag behövt lite tid för att se hur bandet funkar med nya medlemmar. Man kan aldrig vara säker oavsett hur duktiga musiker man har om det kommer att fungera både på och utanför scenen med fem personer Sedan vet man inte heller hur publiken tar emot de nya medlemmarna. Men allt har fungerat bra så nu har vi börjat tänka på en ny skiva. Låt oss se vad 2025 kommer att bjuda på! 

Om vi lägger alla ekonomiska aspekter åt  sidan vilka artister eller band skulle du vilja samarbeta med?

Jag skulle vilja skriva låtar tillsammans med artister som Billy Joel, John Hiatt eller Stevie Wonder. Det finns så många jag skulle kunna lära mig så mycket av.

Vad hoppas du att publiken tar med sig efter att ni har lämnat scenen på Sweden Rock.

Allt jag vill att publiken ska säga är “Oj! Jävlar! Det DÄR var bra!”

Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Vi ses på festivalen i juni.

Tack själv. Vi ses där 🙂

Tyketto spelar Onsdagen den 5:e Juni

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 5-8 juni.
Deltagande band är Journey, Judas Priest, Five Finger Death Punch, Alice Cooper, Parkway Drive, The Black Crowes, Megadeth, Evanescence, Avantasia, The Hives, W.A.S.P., Rival Sons, Bruce Dickinson, Dimmu Borgir, Electric Callboy, Kerry King, Extreme, Hammerfall, Michael Schenker Group, Dismember, Winger, Steel Panther, Graveyard, The Darkness, Satyricon, Slaughter To Prevail, Beast In Black, Battle Beast, Gloryhammer, Heavy Laod, Nestor, Thy Art Is Murder, Ice Nine Kills, Black Stone Cherry, Biohazard, Primal Fear, Talisman, High On Fire, Pain, Zeal & Ardor, Swedish Erotica, Treat, Hulkoff, Richie Kotzen, Carcass, The Haunted, Riverside, The Baboon Show, Lillasyster, Tyketto, Igorrr, Riot V, Imminence, Canned Heat, Orden Ogan, Decapitated, Dream Evil, Bullet, Electric Boys, Dewolff, Týr, Lucifer, Cirith Ungol, Mystic Prophecy, The Southern River Band, Humanity’s Last Breath, Vltimas, Avatarium, Vicious Rumors, Truckfighters, Spiders, Gaupa, The Gems, Dampf, Iron Savior, Skraeckoedlan, Care Of Night, The Dahmers, Prins Svart, The Cruel Intentions, Scarlet, Eternal Evil, F.K.Ü., Velveteen Queen, Xion, Chainsaw Holiday, Ebba Bergkvist & The Flat Tire band, Hellgroove, Nazghor, Rexoria, Svarta Sanningar, The Drippers, We Are To Blame och Rockklassiker Allstars.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER