ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Voyager – V

1 Shares

Voyager omslag

Väl vald titel skvallrar om att detta är femte skivan från detta australiensiska band som passande nog utgörs av fem individer. Föregångaren “The Meaning Of I” som kom 2011 var den som ledde in mig på bandets musik, men än har jag inte hunnit gå tillbaka längre i diskografin innan det är dags för “V” att se dagens ljus.
“The Meaning Of I” imponerade ganska stort på mig och kändes fräsch då de har ett spännande och säreget sound med pop, metal och progressiva influenser som de lyckades avväga på ett starkt sätt. Trots det så var kvalitén mellan låtarna aningen för skarpa för att kunna bibehålla ett positivt intryck skivan igenom och tyvärr så finns det problemet delvis kvar på nya skivan.

Det är en snygg och polerad produktion på gränsen till lite konstlad, men den passar låtarna bra och gör den 80-talspoppiga sångrösten från Daniel bekväm med de riffproducerande gitarrerna.
Till detta adderas lite progressivitet och mycket modernitet och resultatet blir både intressant och välljudande.
Mängder av melodier och vackra arrangemang bjuds vi på under dessa 55 minuter som är fördelade på totalt på tretton låtar, som enskilda varar i allt mellan en och sex minuter.
En av de bästa spåren är “The Morning Light” som är en nyinspelning av en gammal låt från bandets första skiva Element V som släpptes för tio år sedan. Ska man dra slutsatser av det blir det inte smickrande, men det skickar en påminnelse att gå tillbaka i diskografin. Kanske finns det fler guldkorn man inte hunnit ta del av än. Totalt sett är det större antal bra låtar på denna än på “The Meaning Of I”, vilket gör kvalitén jämnare och känslan blir att bandet lyckats stabilisera sig.


Sångaren Daniel Estrin har jämförts med Morten Harket från A-HA eller Simon Le Bon från Duran Duran -och visst finns likheter från den tidsådran. På pappret känns kombinationen med progressiv metal närapå omöjlig men med det futuristiska, kristallklara ljudet och en bra mix blir kombinationen lyckad även om jag tycker att tonföljderna inte är lika tillfredställande som på föregångaren. Trots det så är det mer genomarbetat och intressant denna gång.

En trevlig musikalisk resa med fina ljudlandskap och fin fingertoppskänsla när det gäller detaljer visar att bandet växt sedan sist. Jag hoppas att de siktar på ett sjätte album för utvecklingen av detta band är mer än intressant att följa. Denna skiva kommer få fler snurr i spelaren under sommaren och helst då i slutna lurar. Jag rekommenderar alla att utforska detta band. Jag tror att man antingen är för eller emot. Jag är utan tvekan för Voyager och “V”.

Band: Voyager
Titel: V
Genre: Melodisk Modern Metal
Skivbolag: IAV Records
Releasedatum: 2014-06-02
Betyg: 7/10
Bästa låt: Seasons Of Age

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter