INTERVJUER 2024
LIVERECENSIONER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2024: Intervju med Svarta Sanningar

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 5-8 juni 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Svarta Sanningar där Rocknytts Effie Trikili ställt några frågor till bandets gitarrist, Jonas Persson.
Välkomna till Sweden Rock Festival! Hur känns det att spela på Sveriges största rockfestival?
Det ska bli otroligt kul att kicka igång sommaren tillsammans med en massa människor som älskar hårdrock och en och annan öl.
Vad ska man förvänta sig av er spelning på Sweden Rock?
Svarta sanningar, demoner och djävulskap såklart 🙂
Hur svårt är det att sätta ihop en bra setlist för en festivalspelning?
Det blir svårt när det är en fast speltid som gäller, nu har vi en del rätt så långa låtar så då får man pussla lite så det passar + att alla favoriter ska med. Rent dramaturgiskt så brukar vi köra låtarna i den ordning som de är släppta då vi paketerar allt i kapitel.
Finns det en eller flera låtar som ni alltid spelar live, låtar ni inte kan hoppa över?
Finns några stycken, ”Pentagrammet” som är med på vår första EP, är den låt som vi skrev först och som lite banade vägen för oss. Vi har även gjort en akustisk version av den vilket var kul, kanske blir det mer sådant i framtiden?
Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?
Det är nästan alltid någon ny låt, t ex så ska det bli jävligt kul att få spela vår nya låt ”Materian & Antimaterian” på SRF.
Några artister som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
Vi kommer att hänga på hela festivalen, Alice Cooper, The Hives, Bruce Dickinson, Riverside och inte minst alla grymma band på NEMIS scenen.

Hur är det att spela på festivaler, i jämförelse med klubb eller arena?
Festivaler är en sällsynt plats där själar möts i gemenskap. Det är en bredare möjlighet för oss att nå ut till de som ännu inte har upptäckt oss och vår musik.

Vad kännetecknar en bra liveshow/spelning enligt dig?
När bandet och publiken är på samma plan då blir det magiskt, det ska vara bra ljud och välspelat, sedan hjälper ju en monsterapparat såsom den Rammstein visade upp på Ullevi -22, men det är två olika sorts upplevelser.

Vilket band eller artist förväntar sig inte folk att du lyssnar på?
Lyssnar på rätt mycket som folk inte förväntar sig, senast var det väl Wannadies som folk blev förvånade över.

Vilken var den senaste skivan du lyssnade på i sin helhet?
Tiger Lou – Acts, fick tag i den på vinyl, otroligt bra projektband som jag haft turen att se live en gång.
Nämn en konsert du har sett som gjorde stort avtryck hos dig och varför?
2001 såg jag TOOL på Hultsfredsfestivalen, hade inte lyssnat på dem så mycket tidigare men kommer ihåg att det var något helt nytt för mig och att jag vart helt uppslukad av musiken.
Vilken är det bästa gitarrsolot genom alla tider?
David Gilmores slide i “High Hopes” är förtrollande, liksom det emotionella solot i Anathema’s “One Last Goodbye”.
Har ni några speciella och/eller “kreativa” önskemål i er rider som ni kan dela med er av?
Våra ritualer är enkla: öl, vatten (utan bubblor) och handdukar. Vi kanske måste utöka med kaffe och bullar för att stärka oss inför ceremonierna.
Efter att ni gått av scenen på Sweden Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig?
Vi hoppas att de går därifrån med ett nytt favoritband, kanske kan vi ha överraskat och väckt en nyfikenhet så att de vill veta mer.
Avslutningsvis undrar jag, hur ser hösten ut för Svarta Sanningar?
Den 23:e maj släpper vi en ny låt ”Materian & Antimateran” tanken är att fortsätta med att släppa mer material under hösten. Och att spela mer live förstås!

Svarta Sanningar spelar torsdagen den 6:e Juni

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 5-8 juni.
Deltagande band är Journey, Judas Priest, Five Finger Death Punch, Alice Cooper, Parkway Drive, The Black Crowes, Megadeth, Evanescence, Avantasia, The Hives, W.A.S.P., Rival Sons, Bruce Dickinson, Dimmu Borgir, Electric Callboy, Kerry King, Extreme, Hammerfall, Michael Schenker Group, Dismember, Winger, Steel Panther, Graveyard, The Darkness, Satyricon, Slaughter To Prevail, Beast In Black, Battle Beast, Gloryhammer, Heavy Laod, Nestor, Thy Art Is Murder, Ice Nine Kills, Black Stone Cherry, Biohazard, Primal Fear, Talisman, High On Fire, Pain, Zeal & Ardor, Swedish Erotica, Treat, Hulkoff, Richie Kotzen, Carcass, The Haunted, Riverside, The Baboon Show, Lillasyster, Tyketto, Igorrr, Riot V, Imminence, Canned Heat, Orden Ogan, Decapitated, Dream Evil, Bullet, Electric Boys, Dewolff, Týr, Lucifer, Cirith Ungol, Mystic Prophecy, The Southern River Band, Humanity’s Last Breath, Vltimas, Avatarium, Vicious Rumors, Truckfighters, Spiders, Gaupa, The Gems, Dampf, Iron Savior, Skraeckoedlan, Care Of Night, The Dahmers, Prins Svart, The Cruel Intentions, Scarlet, Eternal Evil, F.K.Ü., Velveteen Queen, Xion, Chainsaw Holiday, Ebba Bergkvist & The Flat Tire band, Hellgroove, Nazghor, Rexoria, Svarta Sanningar, The Drippers, We Are To Blame och Rockklassiker Allstars.

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER