ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mötley Crüe – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-05

motley2srf15-484
Att be mig recensera en Mötley Crue konsert är som att be mina döttrar recensera en valfri Sune-film, det blir aldrig fel helt enkelt. Jag kliar mig i huvudet nu vid morgonkaffet när jag läser de creddiga recensionerna från landets samlade musikkår. Någon tycker att Mötley Crues spelning på fredagkvällen är det sämsta de har sett och någon undrar vad det är för skit som dyker upp framåt natten på festivalstage. Jag är mållös…av förundran.

Jag ska vara ärlig, jag är en Mötley Crue-nörd ut i fingerspetsarna. Jag har sett Mötley Crue ett oräknat antal gånger och jag har sett dom när de har varit som bäst, men också några gånger då jag nästan har skämts över att närvara. På fredagkvällen nådde alltså farväl-turnén Sweden Rock och jag måste med glädje meddela att det var fördjädra bra! (långfinger till oliksinnade). Set-listan är väl genomtänkt, showen sprakar och värmer och jag njuter av alla örhängen som levereras som en smocka rakt in i mellangärdet. Jag hittar inga egentliga svagheter och när t.o.m den lite udda “MF of the year” svänger hårt är känslan att de levererar som bäst nu när det snart är över. Jag har aldrig bevittnat ett svängigare “Smoking in the boys room” och även den något uttjatade “Anarchy in the UK” lyfter extra under kvällen.


Vince Neil är inte, och har aldrig varit, en storslagen vokalist (jag vet). Under fredagkvällen är han dock något piggare än vid senaste tillfällena och även om han fortfarande mumlar sönder vissa låtar och läser textpromptern rätt frekvent under andra, så sprudlar han av glädje och energi, det har inte hänt så många gånger förr, bara en sån sak.

Herregud, vilken hitkavalkad…SOS, Wild Side, Primal Scream…Shout at the devil, On with the show, Girls x 3, Live Wire, Kickstart my heart, the list goes on..jag vet, haters gonna hate, jag tycker nästan lite synd om er. Det är show, det är eld, det är rök, det är MF MÖTLEY CRUE!! Deal with it!

Jag saknar er redan! Min yngsta (som heter Nikki i mellannamn) saknar er, min fru saknar er och..vet ni? Det var länge sen vi hade så här roligt och det var länge sen vi var så här varma under en sen kvällsspelning på Sweden Rock Festival! Vi ses i Globen i november! Count on it!

Artist: Mötley Crue

Scen: Festivalstage 15-06-05

Bäst: Som att välja vilket av sina barn man älskar mest men ok, Shout at the devil

Sämst: Snålt med bara ett extranummer (Magiskt Home Sweet Home)

Respons: Herregud…

Betyg: 9/10… saknas en för att det tog slut..

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter