ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Blue Öyster Cult – Ghost Stories

Veteranerna från NYC ger ut sitt sjuttonde och sista (?) album. En värdig svanesång med vissa svackor tycker Rocknytts Jerry Prütz.

Just nu pågår det en utmärkt utställning om Andy Warhol på Linköpings konsthall Passagen. Den tidsanda som präglande New York på 1970-talet framträder med tydlig önskvärdhet där och jag kan inte låta bli att tänka på Ramones, Patti Smith och BÖC när jag går runt bland soppburkar, skisser och skivomslag. Det var nämligen i den tidens anda och stämning BÖC kom fram och långt ifrån våldsamma upplopp och allehanda protester. BÖC och deras entourage var aningen mer intellektuella och skarpa även om de spelade vad som kom att bli hårdrock.

Genom åren har de skrivit, vad som kommit att bli, monumentala klassiker som “Don’t Fear The Reaper” och “Godzilla”. Dock är bandet mer diversifierat än så och deras repertoar har både extrema toppar och djupa dalar. Precis som denna sista platta. “Gun” är ett magplask man inte vill höra igen och vad gör The Animals “We gotta get out of this place” och MC5s “Kick out the jams” här? Nej, då är öppningsspåret “Late Night Street Fight” betydligt roligare med sitt sköna NYC-groove.

Har man som band funnits i en hel livstid måste man till slut komma till vägs ände. Tack för alla dessa år – det gjorde ni bra…

Artist: Blue Öyster Cult
Titel: Ghost Stories
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 24-04-12
Bäst: Att de fortfarande håller på
Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER