INTERVJUER 2024
LIVERECENSIONER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2024: Intervju med R.D. Liapakis (Mystic Prophecy)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 5-8 juni 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Mystic Prophecy där Rocknytts Mattias Högström fått ställa några frågor till bandets sångare R.D. Liapakis.

Hej och välkomna till Sweden Rock Festival. Om jag inte är helt ute och cyklar så är det första gången ni kommer att spela här.

Tack Mattias, du har helt rätt, det är första gången vi kommer att spela på Sweden Rock och du kan säkert föreställa dig våra förväntningar. Yuuuhooooo HA!HA!. Det är verkligen på tiden att vi får spela där eftersom vi nu existerat som band i 25 år. Vi ser verkligen fram mot att få ge gärnet där.

Vad har du för förväntningar på festivalen?

Det är välkänt att Sweden Rock är en av de bästa festivalerna i världen. En fantastisk publik som vill ha rock och party hela natten lång. Och tro mig! Vi är redo för det!

Hur tänker ni kring setlistan när ni spelar på en festival?

Vi har väldigt många streams på Spotify i Skandinavien och säljer många fysiska skivor där vilket borde innebära att det är många fans som verkligen vill se oss på festivalen. Vi kommer att göra vårt bästa för att sätta ihop en setlist som gör alla nöjda och glada.

Vilken av era låtar tycker du mest om att framföra live och varför?

Det är många låtar som inte går att utelämna från en setlist. Varje band har sina hits de “måste” spela eftersom det är de låtarna som gett dem den framgång de har. Vi kommer definitivt att spela t.ex. “DRACULA” och “METAL DIVISION”. Det är låtar som alltid funkar live och får igång publiken vilket är hela poängen med livemusik. Band och fans som har roligt tillsammans. Resten av setlistan tänker jag inte avslöja nu. Det får bli en överraskning.

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?

Ja du, scenen är vårt hem…alla som känner till Mystic Prophecy vet också att vi verkligen är ett liveband!!! 101% känsla och passion möter en del positiv aggression så med rätt publik på Sweden Rock kommer det att bli en oförglömlig dag för oss alla.

Är det något av de andra banden/artisterna på årets festival som du vill se?

Ja! Alice Cooper, FFDP, Judas Priest och Rival Sons för att nämna några.

Ni släppte ert nya album “Hellriot” i maj förra året. Hur har det mottagits?

“Hellriot” har gått in på listor i många länder som t.ex. Sverige, Tyskland, Grekland och Schweiz. Vi är förvånade och överväldiga över hur bra “Hellriot” har mottagits av fansen världen runt. Och ja, vi jobbar redan på nya låtar och kommer inom kort gå in i studion igen för att spela in nästa skiva.

Om vi lägger alla ekonomiska aspekter åt sidan. Vilken artist eller band skulle du vilja samarbeta med?

Det är en riktigt bra fråga. Det finns så otroligt många bra band och artister jag skulle älska att få dela scenen med. Att få dela scen med Rolling Stones och Mick Jagger vore helt galet men även att få åka på turné med Metallica vore otroligt stort. Det är något man bara kan drömma om men man ska aldrig säga aldrig!!🙂

Efter att ni har lämnat scenen på Sweden Rock vad hoppas ni att publiken tar med sig från er spelning?

Först av allt är det viktigt att vi alla har roligt tillsammans. När det händer och musiken magi förs över till fansen så spelar inget annat någon roll. Vi ger alltid vårt bästa för att visa fansen att rock’n’roll är en livsstil. På scenen, hemma eller varsomhelst! Om du som band kan föra över det till publiken så kan du inte förlora.

Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Vi ses på festivalen i juni.

Tack själv Mattias. Vi ses på Sweden Rock Festival!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 5-8 juni. Deltagande band är Judas Priest, Five Finger Death Punch, Alice Cooper, Parkway Drive, Avantasia, The Hives, Rival Sons, Bruce Dickinson, Electric Callboy, Extreme, Hammerfall, Michael Schenker Group, Dismember, Winger, Steel Panther, Graveyard, The Darkness, Beast In Black, Gloryhammer, Nestor, Thy Art Is Murder, Ice Nine Kills, Primal Fear, High On Fire, Swedish Erotica, Treat, Richie Kotzen, The Haunted, Riverside, The Baboon Show, Igorrr, Dream Evil, Mystic Prophecy, Dewolff, Vicious Rumors, Kebnekajse, Prins Svart. Fler band tillkommer!

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER