LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
sweden rock festival nemis
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Sweden Rock Festival 2023 – Bandsläpp

Sweden Rock Festival presenterar de första klara akterna.

Såhär säger festivalen själva om bandsläppet:


I sommar fyller Sweden Rock 30 festivaler och det kommer vi att fira med det maffigaste hårdrockskalaset i Sveriges historia! De fyra första banden presenterar vi idag!

Med anledning av jubileet uppgraderas öppningsdagen till fullskalig festivaldag, vilket innebär fyra hela dagars firande på hela festivalområdet med alla fem scener igång! Totalt kommer över 90 band att spela och redan nu kan vi presentera fyra av dem:

Annons:

Iron Maiden är ett av världens största och mest legendariska hårdrocksband. 2018 gjorde de en av de mest bejublade konserterna på Sweden Rock någonsin – i sommar kommer de tillbaka med en helt ny show baserad på både det senaste albumet ”Senjutsu” och klassiska ”Somewhere in Time” från 1986. En räcka hits från resten av karriären utlovas också!

Under den gångna sommaren har Mötley Crüe slagit sina påsar ihop med Def Leppard för att utsätta Nordamerika för några av de största partyhårdrocksklassikerna någonsin på den exceptionellt framgångsrika turnén ”The Stadium Tour”. När de båda banden nu tar cirkusen till Europa blir förstås Sölvesborg en av destinationerna!

Ghost spelade på Sweden Rock redan 2011 men då var det på näst minsta scenen och få visste vilka de var även bortsett från medlemmarnas hemliga identiteter. Sedan dess har karriären gått i raketfart och när Papa och hans nameless ghouls avslutar sommarens jubileumsfestival lär det bli med en show publiken sent kommer att glömma!

Klara speldagar:
Onsdag 7 juni: Mötley Crüe och Def Leppard
Fredag 9 juni: Iron Maiden
Lördag 10 juni: Ghost

Ytterligare minst 88 band återstår att presentera!

Den 30:e upplagan av Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg den 7-10 juni.

Biljetterna släpps torsdagen den 27 oktober klockan 11:00.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT