ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Conny Bloom – Game! Set! Bloom!

Electric Boys, The Peace Conspiracy, Woodstock 50 och soloplattor. Det rullar på ordentligt för Sveriges coolaste rockstjärna. Mindre än 18 månader efter släppet av Electric Boys succéplatta ”The Ghost Ward Diaries” är Conny Bloom återigen skivaktuell. Denna gång med sin andra soloplatta på svenska.

”Game! Set! Bloom!” visar upp hittills ohörda sidor av Bloom där ”AB Maffiadojjor” är ett exempel. En sofistikerad inledning som låter lika delar inrökt Jazzclub som Bond-tema från sextiotalet. Senaste singeln ”Rulla På” har likheter med Soundtrack Of Our Lives i melodispråket. Det är samma sena sextio/tidiga sjuttiotalsmylla där The Who och Beatles utgör grunden. Det är en hyllning till barn och ungdomar i allmänhet och Connys son i synnerhet. Budskapet om att varje individ är unik och att vända mobbare ryggen i kombination med drömska harmonier och snygga slingor drivna av ett snärtigt virvelkaggebeat blir snabbt en favorit hos mig.


”Skadad” är sårbar, melankolisk pop med bluesen i botten. Ett finstämt spår med stråkar och lidelsefull sång. ”Knegarjäntan och Jag” har funkigt sväng med tydligt Pugh Rogefeldt DNA i uttrycket och ”Jag Tror Jag Trollat Bort Mig Själv” är transcendentalt svävande. Skön och laidback men samtidigt återhållsamt aggressiv ger den upphov till eftertanke och självreflektion. Jim Morrison ler i sin himmel.

Om man gillar Electric Boys (och det får väl anses underförstått) är ”Dubbelgig” en självklar höjdpunkt. Fyndigt träffsäker om åtrå och förbjuden frukt är det kanske det spår som mest påminner om huvudbandet i riff och funksväng, om än luftigare och med mindre muskler. Även ”Jag Vill Ha Dig” bär spår av boysen i sväng och ton. Refrängen sitter som en smäck och versriffet med sin My Sharona (The Knack) ljudande melodifigur gör att det spritter i de lurviga.

Instrumentala ”Gånglåt Från Kärrträsk” har en titel som för tankarna till folkmusik. I viss utsträckning stämmer det gällande låtens tema, men här finns också en distinkt doft av Hendrix. Kombinationen är smått genial.

Avslutande ”När Ska Jag Få Bli Kär Då” är en lidelsefullt frustrerad blues om längtan som sätter punkt på ett vackert och värdigt sätt. Även den något svagare ”Flyttkarl”, som beskriver den bitterljuva rotlösheten en turnerande musiker upplever, kompletterar övriga spår och bidrar till att ”Game! Set! Bloom!” Känns som ett ärligt och helgjutet album.

Samtidigt som vi känner igen Conny Blooms melodispråk och stil från första och utmärkta soloplattan ”Fullt Upp” (eller ”Full Tupp” om man så vill) målar han med fler färger och yvigare gester på ”Game! Set! Bloom!”. Han känns ännu säkrare i rollen som singer/songwriter andra gången gillt och här finns mycket att upptäcka både för den som gillar Electric Boys funkiga rock och för dem som uppskattar t ex Pugh Rogefeldt, Stefan Sundström, The Soundtrack Of Our Lives och Beatles. ”Game! Set! Bloom!” är personlig, fyndig och passionerad förpackad i en genuin coolness som bara Conny Bloom besitter! Hatten av!

Band: Conny Bloom
Titel: Game! Set! Bloom!
Genre: Rock
Skivbolag: Target Records
Releasedatum: 2020-03-13
Bästa spår: Dubbelgig, Rulla På, Jag Vill Ha Dig, Knegarjäntan Och Jag, AB Maffiadojjor, Jag Tror Jag Trollat Bort Mig Själv, Gånglåt Från Kärrträsk, När Ska Jag Få Bli Kär Då?
Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link