ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Thunderstone – Apocalypse Again

0 Shares

thunderstone apocalypse again 500

Thunderstone har alltid varit solida och ett av Finlands flaggskepp när det gäller metal. Bandets musik som injicerats med power metal, progressiva och hårdrocksdoser har tillgodosett mångas behov under åren.
Pasi Rantanen har återfått mikrofonen från Rick Altzi som gjorde ett imponerande jobb på “Dirt Metal” men med Pasi i bandet känns ordningen ändå återställd på något sätt och förväntningarna är lika höga som alltid.

Jag blev omedelbart fundersam över antalet låtar som räknas till endast nio. Trots det är speltiden cirka 45 minuter som känns helt okej och förmodligen kommer det finnas någon låt som bonusutgåva att jaga efter.
Variationen finns och fördel är när inte alla influenser delas i alla låtar som t.ex. inledningen “Veterans Of The Apocalypse” som osar power metal med dubbeltramp i snabb takt, en stark och omedelbar öppning som följs upp av två låtar i traditionsenlig Thunderstone-stil med snygga keyboardslingor, kraftfulla riff och säkra melodier. “Through The Pain” är galet vacker och en solklar favorit som lyckas att beröra.


Med “Walk Away Free” visar de nyanser med både tempo och lugn medan “Higher” är en tung pjäs med en aning för anonym refräng. Revanschen tas redan i efterföljande adrenalinstinna upptempolåten “Wounds”. Den låt som sänker behållningen lite är “Days Of Our Lives” som är lika fadd som tv-serien med samma namn -inte tillräcklig som händer för att behålla spänningen. Avslutande “Barren Land” på nära åtta minuter innehåller allt godis som finns, symfoniskt och progressivt med bländande melodier, gediget samspel, vackra bryggor och en magnifik refräng som gör att man lämnas törstande efter mer.

Mycket kompetent produktion som balanseras övertygande för att framhäva bandets melodiösa och välskrivna metal på absolut bästa sätt. Även om man fått vänta ända sedan 2009 på ett nytt album så är det i efterhand värt det för ett så pass gediget och väl framfört album.

Band: Thunderstone
Titel: Apocalypse Again
Genre: Metal
Skivbolag: AFM
Releasedatum: 2016-04-01
Betyg: 4/5
Bästa låt: Barren Land

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter