ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Repay – Just A Game

0 Shares

repayjustagame250

Först och främst vill jag be om ursäkt för att denna recension dragit ut väl mycket på tiden. Det hamnade en massa grejor emellan och sedan drabbades jag dessutom av skrivkramp tillråga på allt. Fast det finns inget negativ, som inte har något positivt med sig. Dessa “bekymmer” gav Uddevallabandet REPAY´S andra platta “Just A Game” extra mycket lyssningstid och nu när jag lyssnat på den nya plattan sisådär 20-25 gånger, så kan man säga att jag gett den extra mycket uppmärksamhet. Efter denna rejält utökade “lyssningfas”, så står det klart att det både blir en handfull välluktande julblommor och ett par slevar med smaklös risgrynsgröt i betyg.

På plussidan ligger definitivt en positiv utveckling i låtskrivandet, om man jämför med debutplattan. Den enda negativa faktorn består av att det är lite väl många lugna/radioanpassade spår på nya “JUST A GAME”. Enligt mitt tycke så hade de räckt med en ballad och en “poppigare” låt. Det hade gett skivan ett bättre flyt och gett ett ännu kraftfullare slutintryck. Det är som sagt synd att bandet valt att bli lite mer kommersiella, när de hårda låtarna är så pass bra, som de faktiskt är. Inledande “React” sitter som smäck och “Crucified Shadow” är ännu vassare. Den sistnämnda tillhör lätt topp 20 av de bästa lätarna för 2015!


Nu ska tilläggas att egentligen är ingen av de lugnare/poppigare spåren dåliga, men det blir åtminstone en eller två för många. Det hade räckt med titelspåret “Just a game” och den finstämnda balladen “Leaving you behind”.
Blandningen av ren sång (Joakim Scott) och growl (Johan Fjellsson) på plattan är smakfull och väl avvägd rakt igenom. Joakim har en något säregen röst, men det är just det som gör att den står ut och ger bandet något unikt. Jag har dock svårt att hitta referenser till liknande sångare, ni får helt enkelt lyssna själva och skapa er en bild.

REPAY är ändå på det stora hela en frisk fläkt på dagens musikscen, då de blandar både gamla och moderna tongångar i sitt smakfulla musikaliska hopkok. Det finns ingredienser av thrash, amerikansk metalcore och lite stänk av death metal här och där. Detta sammanblandat med bandets goda förmåga att skriva starka melodier, ger en bra slutprodukt som lovar mer inför framtiden. Platta nummer tre kan mycket väl bli det stora genombrottet!

Band: Repay
Titel: Just a game
Genre: Metalcore
Skivbolag: Egen utgivning
Speltid: 38:18
Releasedatum: 2015-12-01
Betyg: 3/5
Bästa spår: Crucified Shadow

OBS: Ny betygsskala fr.om 2016

5 – Mästerverk
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter