ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tank – Valley of Tears

tank valley of tears
Brittiska Tank är ett band som – i någon form – varit med nästan sedan allting började. Deras Filth Hounds of Hades från 1982 räknas som ett klassiskt album från den första eran av NWOBHM. Vägen efter detta har däremot varit spretig, bandmedlemmarna har skiftat med tiden och man har också haft flera längre uppehåll. Just nu finns det faktiskt TVÅ Tank, sedan Algy Ward som sjöng i bandets originaluppsättning från 80-talet under 2013 beslutade att (ny)starta sin egen grupp med samma namn, efter att tidigare blivit utbytt mot Doogie White från Rainbow. Rörigt? Jovars, och man kan gissa att känslorna inte är helt varma de båda Tankarna emellan. Den version av Tank som nu släppt Valley of Tears är består i alla fall av ex-Dragonforce-sångaren
ZP Theart som ny bakom micken, Bobby Schottkowski på trummor, Blind Guardians Barend Courbois på bas samt Mick Tucker och Cliff Evans (som båda varit med från 80-talet) på gitarr.

Och detta är en banduppställning som sitter som en smäck! Det här är klockren metal som låter som det gjorde när genren var som allra bäst under 80-talet, bara med bättre ljudkvalitet. Det låter dessutom inte alls som Dragonforce (även om dom också låter bra). Thearts röst passar alldeles utmärkt även till klassisk metal spelad i normalt tempo (alltså ungefär hälften så snabbt som Dragonforce). Melodierna är tunga och melodiska, och både skivans öppningsspår War Dance och titellåten Valley of Tears har episka kvaliteter som sätter sig direkt, och som kommer att göra sig ruskigt bra på kommande livespelningar. Den skönt gungande Eye of a Hurricane är en personlig favorit. Det går att hitta stänk av blues, och (svaga) dofter av AOR på några ställen, men grunden är rakt igenom tung metall. Alla skivans spår håller hög och jämn klass, och ljudet är förvånansvärt bra. Valley of Tears är en skiva som värmer ett gammalt rockarhjärta och lämnar en med ett igenkännande småleende. Ibland är det befriande med en platta som inte behöver analyseras allt för mycket. Det här är jävligt bra klassisk heavy metal helt enkelt! Lyssna själva. I rest my case.

Band: Tank (Tucker/Evans´s Tank)
Titel: Valley of Tears
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Metal Mind Productions
Releasedatum: 150918
Betyg: 9/10
Bästa låt: Eye of a Hurricane, Valley of Tears


RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER