ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Butcher Babies – Take It Like A Man

0 Shares

butcherbabiestakeitlikeaman250
Blonde Girls all look the same, tydligen…eller enligt Butcher Babies i alla fall. Blonde Girls all….är också titeln på bandets första singel som släpptes 2010 och som nu finns omgjord på bandets andra fullängdare “Take it lika a man”. Låten är en parantes, tyvärr är rätt mkt av innehållet på “Take it like a man” en hyfsad parantes, eller bandet känns som en liten bakgrundsparantes till frontfigurerna Heidi och Carla som å andra sidan är hyfsat karismatiska och egentligen bandets frontfigurer och stjärnor. Blonda? Nope.. Dock grymma på deras huvudsak, att sälja bandet och driva skutan framåt. Kompetenta? Absolut, och dessutom sjukt imponerade emellanåt.

Musiken då? Well, sådär får jag väl säga. Bitvis är det ganska underhållande. Öppningsspåret “Monsters Ball” är rejält medryckande och rolig, låten är väldigt varierad och i mitt tycke helt klart ett bra exempel på hur bandet bör låta för att nå en bredare massa. Andra bra spår är “For The fight” som är svår att sitta stilla till och “Never Go Back” som i mitt tycke är plattans pärla, sticker ut rejält och känns som en Five Finger Death Punch-dänga med Lizzy Hale på sång. “Blood soaked hero” och “Dead man Walking” är andra ok låtar som har potential men lyfter tyvärr inte riktigt.


Tyvärr finns det också en hel del direkt tråkiga spår på plattan. Ovan nämnda “Blonde Girls…” är ett platt fall, “Igniter” är för brölig och det gäller även “The butcher” som skriks sönder rejält. “Gravemaker” och “Marquee” är andra exempel på låtar som trots sin energi får mig att nicka till av uttråkning.

Överlag känns problemet att bandet är tvådelat, tjejerna är klass och lyfter många låtar rejält ut ur diket, övriga deltagande är för mycket i skuggan…det blir för opersonligt. Tjejernas imponerande vokala insatser sticker ut men känslan är att bandet fortfarande trevar runt och söker identitet och stil för kommande tider. Bandet nämns i samma andetag som Pantera, Rob Zombie mfl…Jag förstår varför men jag förstår inte varför, om ni hajar…varför.

Vi ger gänget några chanser till, det finns potential. Nu plockar vi några russin ur “Take it like a man”-kakan. Det finns några.

Artist: Butcher babies
Titel: Take it like a man
Genre: Metal
Releasedatum: 15.08-21
Skivbolag: Century Media
Betyg: 6/10
Bästa spår: “Never go back”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter