ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Gus G. – Brand New Revolution

5 Shares

gusgbrandnew250

“I Am The Fire” heter Gus G´s första soloplatta som släpptes i mars 2014 vilken var en ganska spretig och ojämn historia men inte helt utan positiva delar. Nu är uppföljaren här och även om det inte är “en helt ny revolution” eller revolution över huvudtaget så börjar Gus hitta rätt i spåren för sitt soloprojekt med ett sound som är mindre modernt och enklare producerat, vilket ger helt andra rötter till musiken. En stor del av musiken skall ha spelats in live i studion vilket bidrar till mer äkthet även om det ibland bitvis låter lite grötigt.
Sångarna denna gång är fyra till antalet. Jacob Bunton (Adler/Lynam), Elize Ryd (Amaranthe), Jeff Scott Soto (Talisman) och Mats Levén (Candlemass) där Jacob har fem spår, Elize ett, Jeff två och Mats tre stycken.

Inledande låten “The Quest” gör instrumentalisterna nöjda då denna instrumentala låt visar kompetensen hos Gus som gitarrist. När jag lyssnat känns det som han spelar av sig i denna låt för att sedan fokusera på låtarna och deras helhet.
Efterföljande titelspåret är en solklar hit med bästa refrängen på albumet, en bra hårdrockslåt med bra driv och “Burn” som kommer efter håller tempot uppe, men med anonymare och enklare melodier. “We Are One” höjer ribban på melodikvalitén igen och går i midtempo och dessa tre inledande låtarna sjungs av Jacob som imponerar. “What Lies Below” med Amaranthes Elize Ryd på sång är mer modern och aggressiv och lik hennes ordinarie bands låtar. “Behind Those Eyes” är en halvballad och skulle kunna komma från en Ozzy-platta. Jeff Scott Soto gör entré i den tråkiga men lite Talisman-influerade “Gone To Stay”. Låten “One More Try” som är skivans ballad med Jacob gör bra ifrån sig och skulle ha kunnat ha trettio år på nacken, klar retro känsla alltså. Mats Levén sjunger suveränt som alltid men tyvärr så är inte “Come Hell Or High Water” någon höjdare. “If It Ends Today” är en hårdrockslåt i rätt bemärkelse och Mats förgyller den och allsångsvänligheten är solklar. “Geneartion G” med Jeff fortsätter på det lite råare hårdrockstemat och innehåller en snygg refräng medan avslutande “The Demon Inside” ger skivan lite tyngd. Återigen är det Mats som levererar ypperlig sång.


Sammanfattningen blir en godkänt platta men som inte är tillräckligt intressant för att lämna bestående spår utan kommer börja samla damm ganska snart. Två plus är Gus förmåga att synka låt med artist även om det ibland blir lite för snarlikt sångarens ordinarie band och att moderniteterna fått stå åt sidan för mer rak hårdrock.

Band: Gus G
Titel: Brand New Revolution
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Century Media Records
Releasedatum: 2015-07-24
Betyg: 5/10
Bästa låt: Brand New Revolution

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter