ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tankard – R.I.B.

tankard-rib250
Efter att TANKARD på senare år blivit aningen mindre thrash och lite glättigare för varje skiva, så släpper de nu sitt 16:e studioalbum R.I.B. När jag tänker efter är det inte många thrash-band som varit ens nära att prestera en så diger diskografi. Det blir definitivt en stor guldstjärna för lång och trogen arbetsinsats!

Skivan är både hårdare och snabbare än de varit på mycket länge. Frågan är om den är bättre? Både och, kan man väl faktiskt säga. Jag saknar de här riktigt minnesvärda låtarna, men jag finner samtidigt mig själv stampa takten till nästan varenda låt när jag hör plattan. En sak är säker, TANKARD låter definitivt inte trötta och gamla, utan de är vitala som få!

Inledande “Warcry” etsar fast sig i mitt minne och den är röj från start till mål. Titellåten “R.I.B´s” inledning låter väldigt mycket som stämningsfulla BLACK SABBATH, men efter c:a en minut är lugnet över. Att “vila i öl” är nog bra för håret, om inte annat. Dessa två låtar sätter standarden på resten av plattan enligt mig. Ribban ligger högt och och ölglaset är fullt så att säga.

Summerar man detta album, så är det ett riktigt bra hantverk, som lever högt på sin energi och jämnhet. Jag gillar inte alls öl, men jag älskar dessa tyska “ölgubbar”, botten upp!

Band: Tankard
Titel: R.I.B
Genre: Thrash
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Speltid: 40:18
Releasedatum: 2014-06-20
Betyg: 7/10
Bästa låt: Warcry

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER