ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Reckless Love – Spirit (8.0)

10 Shares

reckless-love-spirit-2013

Band: Reckless Love
Titel: Spirit
Genre: Sleaze/Glam Rock
Skivbolag: Spinefarm/Universal
Producent: Ilkka Wirtanen
Releasedatum: 2013-09-02
Betyg: 8/10

Det tog tid, men när det väl satte fart för detta band har det gått fort. Efter att ha bildats så tidigt som 2001 dröjde det nio år innan den självbetitlade debuten kom. Året efter kom uppföljaren “Animal Attraction” som ökade bandets popularitet ytterligare. Den andra september släpps album nummer tre, “Spirit”. Frågan är om detta 80-tals Sunstrip Boulevard-låtande band har ytterligare växlar att lägga i. Om du trodde att du kanske skulle få höra något finskt vemod i denna skiva, då kan du leta vidare för det här levereras i dur och går i festens tecken. Och vilken fest sen!


Pubertala och simpla är titlarna som t.ex.: I Love Heavy Metal, Metal Ass, Sex, Drugs And Reckless Love. Likaså är texterna överlag. Detta skulle kunna vara en skämsfaktor, men det blir det inte då musiken är så pass fylld av energi och glädje. Det gör att de smälter in och passar perfekt och jag vet att skulle jag se dem live skulle jag stå med knuten näve och skrika “Metal Ass” till refrängen med min tuffaste min.

Det låter mitten/slutet av 80-talet av amerikanskt hårdrocksmått, med Spandex och tuperade frisyrer. Trots att det är 2013 låter det imponerande fräscht. Produktionen är så där lagom uppdaterad och låter naturlig och även om den inte är den tyngsta så passar den utmärkt till musiken vi bjuds på. 11 låtar under dryga 42 minuter är vad standardutgåvan bjuder på. För den som dock vill ha mer kommer det att finnas diverse bonusspår på olika utgåvor: en i England, en i Japan och en till Spotify. Håller dessa låtar samma klass återstår att höra, men jag törs nog rekommendera er att försöka få tag på dem.

Öppningspåret “Night On Fire”, vilket är bandets första singel, sätter an tonen för albumet men är långt ifrån bland de bästa spåren på skivan. Redan i spår nummer två höjer de ribban ordentligt när det i refrängen sjungs “Bad Lovi´n”. Den nivå de sätter med den låten håller de skivan ut och lyckas på resans gång beröra några känsliga nerver samt stimulera headbangarmusklerna på ett trivsamt sätt.

“I Love Heavy Metal” besitter ett skönt gung och det är inte mer att göra än att sjunga och hålla med av vad titeln vill säga. I “Metal Ass” är det ren heavy metal med bitvis dubbla baskaggar i bästa Judas Priestanda. “Edge Of Our Dreams” och avslutande “Hot Rain” är skivans samtliga och lagom många ballader som är berörande och av bästa klass, dessutom som gjorda för att avnjutas på en solig arena i famnen på sin älskade. “So Happy I Could Die” som är bandets andra singel och “Favourite Flavour” går i raskt tempo och besitter utmärkta melodier och partystämning.

Detta är en stark och en klar utveckling sedan föregångaren “Animal Attraction”. Du som först lyssnar på denna kan lugnt inhandla tidigare album utan risk att bli besviken. Musiken passar både på klubb och arena så bokningarna framöver borde dugga tätt. Tills dess är det bara att trycka på play och återgå till partyt.

Bästa låt: Edge Of Our Dreams

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter