Spana in trailern till Ghost-filmen: ”Inte en historia om döden, utan om livet”

Långfilmen är regisserad av Tobias Forge och producerad av Jonas Åkerlund. Vilket Ghost-fan tar du med dig på bio?

Långfilmen är regisserad av Tobias Forge och producerad av Jonas Åkerlund.

Sveriges alldeles egna, teatraliska musikexport utforskar ny mark för sitt varumärke genom att släppa en långfilm. Något som förmodligen inte gått något Ghost-fan förbi.

Filmen ”Rite Here Rite Now” kommer kombinera nyinspelat konsertmaterial med en story som är en fortsättning på bandets långa webbserie där vi stiftar bekantskap med hela stora Papa-släkten.

Spana in första trailern nedan:

 

För över ett decennium sedan när Ghost signades till skivbolaget Loma Vista, frågade Tom Whalley (ägare och VD) mig vad berättelsen om bandet var. Han kände att det var viktigt att berätta en historia för att få nya fans att engagera sig. Jag sa att eftersom vi var ett nytt band, och ännu viktigare ett anonymt band, fanns det egentligen ingen övertygande historia att berätta. Inte än i alla fall. Men jag sa till honom att om han ville ha en historia så kunde jag komma på en. Den här filmen är frukten av det samtalet berättar Tobias Forge i ett tidigare pressmeddelande från Universal.

Bland producenterna hittar vi ingen mindre än Jonas Åkerlund och i registolen sitter Tobias Forge himself. Till sin hjälp har han regissören Alex Ross Perry, känd för grungedramat “Her Smell” med Elisabeth Moss i huvudrollen.

Att samarbeta med Tobias för att utöka berättelsen om Ghost till en långfilm har varit en wicked fröjd. Den här filmen tillät oss att inspireras av allt från silent horror till ”The Great Rock ‘n’ Roll Swindle”, från Ralph Bakshi till KISS Alive II. Influenserna var många, men framför allt, det slutliga målet var att göra en unik fest, inte bara för GHOST-fans, utan alla älskare av filmisk alkemi mellan rockspektakel och spöklika nöjen berätta medregissören Alex Ross Perry i samma pressmeddelande.

Filmen går upp exklusivt på bio i Sverige 20 och 23 juni!

Samtidigt som biopremiären släpps även ett soundtrack från konserten på Kia Forum i Los Angeles förra året.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER