ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pain – I Am

Vi är nog ganska många som saknat ny musik från Pain/Peters penna. Åtta år är en halv evighet i en allt snabbare tillvaro och kanske speglas det på “I Am”. Självklart så hör vi hans frustration över en allt mer komplicerad och förljugen värld i de här låtarna.  

Att Tägtgren är ett musikaliskt geni råder det ingen tvekan om men han är också en utmärkt textförfattare kanske inte alla fått klart för sig. På några få korthuggna rader fås det mycket sagt och detta utan omskrivningar utan varje stavelse kommer som en smocka.  

“I Am” har elva låtar och klockar in på dryga 40 minuter. Samtliga låtar är skriva av Peter men musiken till “Don’t Wake the Dead” och “Revolution” har Tägtgren junior skrivit. På “My Angel” har han fått hjälp av den franska sångerskan Cecile Simeone och i avslutande “Fair Game” har producentkollegan Jonas Kjellgren bistått.  

Den som gillar Pain blir inte besviken på “I Am” utan den har allt det som är Pain fast med spets. Det är liksom bara att spänna fast sig och “Go With The Flow”… 

Artist: Pain
Titel: I Am
Genre: Industrimetall
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2024-05-17
Bästa spår: “Don’t Wake the Dead”, “Go With the Flow”, “Party In My Head”
Betyg: 4/5 

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER