VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Ghost jobbar på mystiskt filmprojekt

En traditionell konsertfilm? Nej. Tobias Forge ser ut att vilja överraska oss med något mer spännande än så.

Ghosts starke man lägger i nästa växel på sin ambitionsnivå. Någon slags film verkar vara i görningen efter att bandets senaste Los Angeles-konserter spelades in. Två spelningar som är att betrakta som milstolpar i Ghosts karriär då över 30 000 fans befann sig i publiken, och på läktaren ska ingen mindre än Bruce Dickinson ha synts till.


Men det ser inte ut att bli någon vanlig konsertfilm av det inspelade materialet. Det verkar nämligen bli en film med inslag från konserterna. Tobias Forge säger så här om kamerainspelningarna till tidningen Metal Hammer:

We were essentially shooting a film. And we used two nights of crowds as extras…It’s going to be a film with a concert element. So a lot of what you experienced is going to be part of this project”.

Annons:

Om det rör sig om en timmar lång spelfilm, eller en ny kort del i Ghosts Youtube-serie där vi får följa Papa och Sister Imperato, är i dagsläget oklart. Just nu kan vi som Ghost-fans bara spekulera.

Men på frågan om vi kan förvänta oss en långfilm i samma stil som Metallicas “Through The Never” (visst minns du den filmen från 2013?) svarade Forge väldigt kryptiskt.

”In the sense that it’s a concert with something else combined”, sa han till Metal Hammer.

Att världsstjärnan Tobias Forge från Linköping har en fäbless för dramaturgi i sina scenshower vet alla vi som beskådat en livekonsert med Ghost (något han själv nämner i Sweden Rock Magazine #6 2023.) Så någon slags Ghost-film känns som ett naturligt steg att ta för bandets varumärke. Framför allt då den kapitelbaserade Youtube-serien med Papa-släkten blivit en rejäl långkörare.

 

“Ghost Goes Hollywood” är titeln på en del av den populära Youtube-serien. Är det möjligtvis dags för Ghost att ta steget till Hollywood på riktigt?

 

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT