ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Skogsröjet – Satans bra av Sator!

950 Shares

Sator är ett av de band som jag i smyg lyssnade på när jag växte upp i en familj där allt med elgitarr räknades som djävulens musik….. Idag kan jag lyssna med gott samvete och har därför sett fram emot att se dom live för första gången. De ska ju bjuda på en bra show sägs det så jag har höga förväntningar.

Det är ös från första stund och det som direkt slår mig är att det är uppenbart hur erfarna Sator är men helt utan den känsla av blasé som man ibland får av ”gamla” band. Dom är trovärdiga, coola och spelar fortfarande med hjärtat vilket märks. Jag gillar också att de kör ett antal låtar utan mellansnack till att börja med. Det ger konserten en bra energi och ett publiktryck från start. Sator har MÅNGA fans! Mycket folk och mycket allsång blir det.


”Turn off the news” skrevs för många år sedan när det hände mycket skit i världen och Chips skojar om att det har blivit så mycket bättre nu…. Tja, varken världen eller Sator har förändrats så mycket. Det förstnämnda är inte så bra men det andra är vi glada för. De levererar ”Rakt upp och ner-rock” och det är svårt att inte dras med.

Jag har en viss förkärlek till basister. Jag försöker att vara objektiv….. MEN coolast på scen är Heikki. Så är det bara. Han har en fantastisk publikkontakt, har glimten i ögat och är dessutom en bra basist. Vad mer kan man begära? Under ”I wanna go home” på slutet, klättrar Heikki över staketet och ut i publiken vilket leder till ett selfieutbrott bland de som står närmast. Heikki får till och med sjunga en låt – ”I will stay”. Lite lugnare, lite mörkare och det är lätt att relatera till det finska vemodet.

Sator ser man inte för att de har den häftigaste scenshowen eller för att de är helt unika. Sator ser man för att de bjuder på riktigt skön rock, underhållning och spelglädje. De utnyttjar sin speltid optimalt och avslutar med allsångsvänliga ”This is my life”.

En riktigt bra spelning blev det på Skogsröjet i år!

Sator – Skogsröjet 2017-08-04

Bäst: I wanna go home
Sämst: Att speltiden är så begränsad
Ljud och ljus: Bra
Publik: Trogen
Betyg: 4 av 5

Set list:

Slug it out
No reason
Gamma Gamma Hey
Your Up Gets Me Down
We´re Right You´re Wrong
Turn Off the News
Pigvalley Beach
Wanted: I hope and pride before I die
When You Lie Down With Dogs
I will stay
Dance To The Rocket From The Crypt
I Wanna Go Home
I´d Rather Drink Than Talk

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link