ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Avatarium – Liverecension Gefle Metal Festival 2016-07-16

Avatarium GMF 2016

På grund av en epicus failicus till schemakrock gick jag miste om något som jag verkligen hade sett fram emot, nämligen att få höra Avatarium framföra ”Girl With the Raven Mask” live. Det var nämligen med den de inledde sin spelning i den gamla gasklockan som passande nog också kallades för Gas Stage. Istället fick jag finna mig i att komma inrusande mitt under den underbara ”Moonhorse”. Det tog dock inte många sekunder innan jag föll in i den kollektiva trans som rådde i den kokheta och intima lokalen.

Orsaken till denna masshypnos stavades Jennie-Ann Smith. Hennes röst innehåller rent av magiska komponenter, och varje ton borrade sig rakt in i själen. Resten av bandet hamnade ofrånkomligt i skymundan, trots det lilla formatet på scenen.


Avatarium är alltså ännu en fullträff signerad doommästaren Leif Edling, och precis som under spelningen med Candlemass tidigare samma dag tycktes hans frånvaro bara vara fysisk. Hans själ levde och andades i varje not, och den som tror att en vacker kvinnoröst inte hör ihop med svårgenomtränglig doom metal bör tänka om. Kombinationen är rakt igenom genial.

Avatarium – Gefle Metal Festival 2016-07-16

Band: Avatarium
Datum: 2016-07-16
Plats: Gas Stage, Gasklockorna Gävle
Betyg: 5/5
Bäst: Moonhorse

Låtlistan
Girl with the Raven Mask
Bird of Prey
Moonhorse
All I Want
Deep Well
Run Killer Run
Pearls and Coffins
Avatarium

[custom-facebook-feed album=10153558779196008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link