ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Mustasch – Skogsröjet 2023-08-04

Mustasch har haft flera byten i sin lineup genom deras 25 år och idag är den enda originalmedlemmen sångaren Ralf Gyllenhammar. Hans starka personlighet är dock något av gruppens karaktär, så med Gyllenhammar lever bandet vidare. Från och med i år ser vi större delen av Bonafide vid Ralfs sida. Det är Pontus Snibb på gitarr, Martin Ekelund på bas och Niklas Matsson bakom trummorna. Kanske en något oväntad konstellation, men som jag med spänning såg fram emot att se på årets Skogsröjet.

Visst saknar man de gamla medlemmarna, men de nya killarna har många års erfarenhet och gjorde ett bra jobb. Ett fantastiskt ögonblick var under ”Lawbreaker”, då Snibb och Gyllenhammar spelade ett långsamt och härligt gitarrsolo tillsammans.


Konserten brakade igång i en snabb rytm. ”Down In Black” och ”Mine” var energifyllda Metalnummer. Med sin kraftfulla och stundtals hesa röst vrålade frontmannen aggressivt emellanåt. Det fortsatte i den otroligt bra ”Thank You For The Demon”. Låten har en smygande start, för att sedan explodera. Tempot varvades mellan tillbakahållen kraft och kokande energi.

Sångaren hade som vanligt en bra kontakt med åskådarna. Fansen var verkligen laddade, särskilt under ”Parasite” och ”Speed Metal”. I den sistnämnda spelades ett grymt skönt dubbelsolo av Pontus och Ralf. Frontmannens och publikens vrål steg mot skyn under ”Black City”, som inleddes med motorcykelljud. Låten hade en härlig, svängig rytm med raspig Metal.

Annons:

Gruppen levererade en konsert ungefär som man hade förväntat sig. Heavy, rivigt tunggung och Ralfs typiska avgrundsvrål här och där. Atmosfären på scenen upplevdes bitvis lite trevande, men annars rullade framträdandet på med det klassiska Mustasch-soundet. Det var ösig Hårdrock med flera riktigt sköna riff. Inte den bästa spelningen jag har sett med bandet, men absolut helt ok.

Setlist:
Down In Black
Mine
Thank You For The Demon
Tritonus (Prelude) / Heresy Blasphemy
Bring Me Everyone
Lawbreaker
Parasite
Speed Metal
Black City
Änglahund (Hasse Andersson-cover)
Double Nature
I Hunt Alone

Betyg: 3,5 av 5

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT