LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Deathstars
Foto: Evelina Szczesik
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Deathstars – Sweden Rock Festival, 2023-06-07

Blå himmel, solsken, stekande hetta och Deathstars är en ogudaktig kombination. Att få se ett några blekmålade herrar mot svart bakgrund i starkt solsken blev nästan som att se ett gäng pantomimfigurer röra sig på scenen. Det var mer än ofta som jag stirrade på storbildskärmarna för att verkligen kunna se samtliga medlemmar på riktigt och då stod jag ändå relativt nära scenen. Oavsett den något lustiga sceneffekten så var det härligt att äntligen få se Deathstars igen och den här gången med knaperheta albumet Everything Destroys You.

Strömstads industrigudar smackade i gång med This Is och sen klassikern Play God vilket värmde mer än solen. Skinny Disco vevade på med håret och Cat Casino är onekligen en estradör av rang vilket behövs då publiken är aningen däst i av gårdagens nationaldagsfirande. Whiplasher ömsom glider runt på scengolvet eller sitter på scenkanten och väser fram låtar som Tongues och Metal.

Det senaste tillskottet i gruppen saknar helt ett catchy nickname och det är trummisen Marcus Johansson som onekligen är ett ruskigt tillskott i Deathstars. Han hamrar på med rejäl frenesi och trots hårvevande och coola poser lyfter inte riktigt den här tillställningen. Det krävs två för att dansa och publiken är allt för loj i värmen och först när spelningen rundas av med Blitzkrieg och Cyanide så får Deathstars fart på anrättningen.

Så här är det med festivaler ibland och när inte de rätta förutsättningarna finns då blir det helt enkelt inte fullt så kul som man hade hoppats på.

Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER