ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Eclipse – Musikens Hus, Göteborg, 2022-05-06

Eclipse börjar där andra band slutar. De har så många bra låtar att det är irriterande och de kan sitt hantverk så bra att de kan sätta vilken publik som helst i brand.

Halvårsgamla albumet ”Wired” fick genomgående stående ovationer vid releasen, så det känns bara naturligt att de första tre låtarna är hämtade därifrån. Redan inledande ”Roses On Your Grave” lägger ribban högre än Mount Everest, ”Saturday Night” har ”We Don’t Celebrate Sundays” (Hardcore Superstar) som ritning och är en effektiv stämningshöjare och ”Run For Cover” är en personlig favorit som får känslorna att svalla.


Därefter serveras vi idel säkra klassiker som ”The Storm”, ”Wake Me Up” och en inspirerad version av melloörhänget ”Runaways” komplett med massiv allsång innan tempot sänks i fina ”Hurt”.

Att komponera en setlista i det här skedet av karriären måste vara ett litet helvete, men jag måste säga att bandet lyckats över förväntan. Rent dynamiskt är det här så nära perfektion det går att komma i min bok. Jag har inte tråkigt en sekund, och bandet har verkligen publiken i ett järngrepp från första till sista ton.

Annons:

Fattas bara annat när resten av setet utgörs av solida publikfriare som ”Battlegrounds”, återigen i en halvunplugged version. jag vill helst ha den med fullt ställ från början, men avslutningen med publikens allsångskörer är magnifik!

”Downfall Of Eden” är lika bra som alltid och om mina beräkningar stämmer kommer ”Bite The Bullet” med sitt Priest/Acceptdriv och westerninspirerade solo bli en framtida Eclipseklassiker

”Mary Lee”, ”Jaded” och ”Blood Enemies” håller energinivån på topp innan ”Black Rain”, en av de absolut bästa hårdrockslåtar som gjorts de senaste tio åren, som förväntat fullständigt kör över mig.

Detta går väl inte att toppa? Jo, finalen med ”Twilight”, ”I Don’t Wanna Say I’m Sorry” och ”Viva La Victoria” är så äckligt bra att högsta betyg känns futtigt i sammanhanget. Tack för uppvisningen Eclipse, vi ses på Sweden Rock!

Bäst: en uppvisning i titaniumstarkt låtmaterial framfört med så mycket pondus och kärlek att man inte kan bli annat än ödmjuk.

Betyg: 5/5

LIVERECENSION: Eclipse - Musikens Hus, Göteborg, 2022-05-06 1

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT