VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Eclipse spelar i Sverige i vinter

Eclipse är ett av Sveriges allra mest framgångsrika och framstående moderna hårdrocksband. Med ny skiva i bagaget spelar bandet i Sverige i december i år.

Eclipse resa har de senaste åren varit enastående: de turnerar världen över – från Japan och Australien till USA och flertalet Europaturnéer – deras skivor hyllas av en enad rockpress och säljer som smör. Och streamingsiffrorna talar sitt tydliga språk – över 100 miljoner streams totalt.


Efter en sensationell festivalsommar 2023 släpper bandet sitt nya album ”Megalomanium”, en ultra-melodiös dänga som visar varför Eclipse är bäst på det de gör. Bandet är genreöverskridande och lockar både traditionella hårdrocksfans och den yngre generationen. Och även om Eclipse bevisligen kan spela in grymma plattor så är det ett band som allra helst ska upplevas på en scen.

Som sångaren Erik Mårtensson själv uttrycker det:
”Varje gång vi ska ställa oss på en scen så kommer jag ihåg känslan från när man var yngre och skulle se ett band. Spänningen, den lite nervösa väntan framför scenkanten och förväntningen om att bli helt överkörd. Vi känner ett stort ansvar inför vår publik och vill att varenda person i lokalen ska känna sig fullkomligt mosad när vi kliver av!”

Annons:

De senaste 10 åren har Eclipse outtröttligt byggt upp sin fanskara genom gediget turnerande, och de har också haft möjligheten att spela som förband till Aerosmith, My Chemical Romance och Scorpions. Hösten 2023 ger sig Eclipse ut på en massiv Europaturné tillsammans med H.E.A.T. vilken följs av norska och svenska konserter och festivaler.

Bandet kommer under december månad göra följande fyra spelningar i Sverige:
1 december – Sirocco, Helsingborg
2 december – Babel, Malmö
8 december – Skylten, Linköping
9 december – Lilla Helfvetet, Mora

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT