ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

CEREMONIAL OATH – Liverecension från Getaway Rock Festival, 2013-08-08

GRF-Ceremonial-Oath-janne-mattsson-rocknytt

Datum: 2013-08-08
Plats: Getaway Rock Festival
Bäst: Oscar Dronjak, överraskande nog.
Sämst: Scenen är i det största laget för dem.
Betyg: 6/10

Då WITCHCRAFT strular till det för ännu en svensk festival i år med ett sent inställande löste bandbokarna på GETAWAY det riktigt smidigt med att plocka in en riktigt smällkaramell, CEREMONIAL OATH – förmodligen världens gladaste death metal-gäng!


Som första band ut på den största scenen vet man inte alltid vad man kan förvänta sig. När det sedan börjat regna är utsikterna riktigt mörka för ersättarna. Men då saker och ting tuffat på i betydligt högre tempo än vad någon kunnat räknat med sedan comebacken i januari, så ror Oscar Dronjac (sång & gitarr), Anders Iwers (gitarr), Jesper Strömblad (bas) och Markus Nordberg (trummor) hem det hela med ett par enorma leenden på läpparna.

Hela den numera 20 år gamla debuten “The Book of Truth” (1993) rivs av. Visst finns det både spelfel och ett par riktigt osynkade gitarrmelodier, men vem bryr sig. För ett band som legat i dvala i nästan lika länge som debuten är det ändå en riktigt väl genomförd spelning. Dagens absoluta överraskning är ingen mindre än Oscar! På de 20 år som gått sedan “The Book of Truth” släpptes har han, låt oss kalla det minst sagt, utvecklats och har nu både kraft och djup bakom sina grymtningar. När hela albumet rivits av avslutas det hela med GROTESQUEs gamla örhänge “Submit to Death” från EPn “Incantation” (1990) -mitt framför ögonen på ingen mindre än Tomas “Offensor” Eriksson!

Foto: Janne Mattsson – Rocknytt

0 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter