ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Speed Stroke – Scene Of The Crime

Det är rivigt, festligt, lagom dekadent och snyggt komponerat innehåll i Speed Stroke’s senaste album Scene Of The Crime. Sleazevågen som var som starkast i början av 2000-talet har idag förlorat mycket av sin glans, men musiken känns plötsligt glödande och spännande när den förvaltas av Speed Stroke. De fem grabbarna från Italien visar att man inte behöver krångla till det för att göra en bra sleazerockplatta. Jag skulle rekommendera den här plattan till fans av Skid Row och Hardcore Superstar som en modern sidekick att räkna med. Speed Stroke är nämligen ett välbekant namn inom sleazekretsar och bandet har delat scen med band som Reckless Love, Backyard Babies, Hardcore Superstar, Gotthard, Crazy Lixx, The 69 Eyes, Steel Panther, Santa Cruz, The Cruel Intentions, Sister, Kissin’ Dynamite och Confess.

Albumet innehåller 10 låtar, och det går fort när man har roligt. Inledaren Heartbeat innehåller många av de klassiska sleazerocksingredienserna. Körande grabbar, ösiga gitarrer, ett fartfyllt tempo och en hesljudande sångare i Jack.


The Crime ger mig mycket Hardcore Superstar-vibbar. Möjligtvis är det därför som det längre upp i recensionen föll sig naturligt att dra en parallell mellan just dessa bands musik. Låten är lustfylld och lagom dekadent.

Trion av låtar som följer efter The Crime, alltså After Dark, Soul Punx och No Love, är plattans absoluta höjdpunkter. Här är pulsen som starkast. Jag kan inte komma ihåg sist som jag upplevde att en platta var bäst i mitten. Ett självupplevt tips är att Soul Punx är ett adrenalinstimulerande bakgrundssoundtrack medan man spelar zombieöverlevnadsspel!

No Love trodde jag först skulle komma att bli plattans ballad, men där hade jag fel när jag generaliserade. No Love är som Speed Stroke’s November Rain och spåret klingar fint mot trumhinnorna under de hela 06.10 minuter som det pågår.

Den här låttrion är så stark att det känns som att efterföljande låtar sackar efter. Förutom rykaren Out Of Money så upplever jag resten av låtarna på plattan svagare än starten, med Who Fkd Who som svagaste spår.

Det har varit svårt att betygsätta det här albumet då betyget har pendlat mellan 3 och 4, men allt som allt så landar Scene Of The Crime på starka 3/5. Men jag säger då det; skivans mittpunkt har själ och hjärta. Av någon anledning har singlarna från det här albumet fått en hel del tummar ner på Youtube, något som materialet inte gör sig förtjänt utav.

Band: Speed Stroke

Titel: Scene Of The Crime

Genre: Rock

Skivbolag: Street Symphonies Music/Burning Minds Music Group

Releasedatum: 06-11-2020

Betyg: 3/5

Bästa låt: After Dark, Soul Punx, No Love

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter