ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

One Inch Giant – The Great White Beyond (8.0)

one-inch-giant-the-great-white-beyond-2013

Band: One Inch Giant
Titel: The Great White Beyond
Genre: Progressive Metal
Skivbolag: Soulseller Records
Producent: One Inch Giant
Releasedatum: 2013-04-19
Betyg: 8/10

Alla har vi ju någon gång i livet funderat över om världens mest underskattade sångare, D.C. Cooper, har någon lillebror. Nu vet jag faktiskt inte hur det förhåller sig med det men jag har hittat någon som åtminstone är det rent röstmässigt. Filip Åstrand, sångare i One Inch Giant, du låter som en lätt opolerad variant av ovan nämnda gud. Så sagolikt bra röst och ja, jag föreslår ett DNA-test. Ni andra kan ju lyssna på “Awaiting The Wave” och häpna en smula under tiden.

Musiken till denna röst då? En aningen mörk historia men fylld med oerhört bra melodier mellan de blytunga riffen och man ska inte på något vis låta sig avskräckas av ettiketteringen progressive metal för det är inte några baktaktskungar vi har här. Hade det varit det så hade jag tröttnat för längesedan. De här gossarna låter i ena stunden mycket Black Sabbath för att i nästa moment låta som Royal Hunt (även musikaliskt, inte bara rösten) och det känns faktiskt hur naturligt och fräscht som helst. Inte påklistrad och falsk som andra, som han sa…

Filip Åstrand, Gabriel Lugo Méndez (gitarr), Axel Berglund (bas) och Jakob Strand (trummor), det här har gjort jävligt bra!

Bästa låt: Only Scorn Remains

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER