ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Circle II Circle – Seasons Will Fall (8.0)

2 Shares

swf

Band: Circle II Circle
Titel: Seasons will fall
Genre: Heavy metal

Skivbolag: earMUSIC
Producent:
Releasedatum: 2013-01-25
Betyg: 8/10


Bandet har länge levt i skuggan av Zaks tidigare band SAVATAGE. De har känts lite som bandets lillebror. Med det menar jag att de inte riktigt nått upp i samma klass, även om de gjort flera tappra försök. Men nu när herr Oliva lagt SAVATAGE i malpåse sedan många år tillbaka, så är ju konkurrensen om lyssnarnas gunst närmast obefintlig. Detta faktum borde gynna CIRCLE II CIRCLE på alla plan och det började nog göra det i och med deras framförande av hela “Wake of Magellan” under förra årets turné. Det verkar ha varit en riktig nytändning för bandet, om man ska tolka det man hört på nya albumet.

Man kan säga att saknaden av SAVATAGE känns lite mindre, nu när “Seasons will fall” sett dagens ljus. Rent spontant så vill jag med en gång utnämna detta till CIRCLE II CIRCLE:s bästa album hittills. Att det låter ännu mera som Zaks tidigare arbetsgivare än det brukar, ser jag enbart som positivt. Det känns verkligen som att bandet använt de tre senaste åren till att få ihop ett gäng riktigt starka låtar.

Det finns dock ett litet minus, men det är närmast obefintligt. Jag tycker att Zaks röst låter en aning hesare och lite mer ansträngd än vanligt. Men som sagt, det är inget att haka upp sig allt för mycket på.

Inledande duon ‘Diamond blade’ och ‘Without a sound’ har allt som jag älskar med SAVATAGE; härliga riff, bra melodier och det här lite “svulstiga”.
Den nio minuter långa och tillika storslagna ‘Epiphany’ är en riktig triumf i mina öron, den hade platsat på skivor som “Gutter ballet” och “Streets”.

Balladen ‘Sweet despair’ följer en fin tradition som de båda banden brukar följa. Trycket i refrängen är verkligen mumma för öronen. Den bästa låten är annars den tunga, men melodiösa ‘Isolation’. Briljant var ordet!

Bästa låt: Isolation
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter