ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Knight Area – D-Day

I stort sett hela min högstadietid (sent 80-tal) präglades av Helloween och plattorna ”Keeper Of The Seven Keys Part 1 & 2”. Visst jag lyssnade på annat, men dessa plattor regerade 87-88! Därför så kan jag inte annat än att bli lite nostalgisk när jag lyssnar igenom senaste plattan från Knight Area – ”D-Day”. Inte för att dom låter exakt som mina gamla hjältar, men för att det finns element som påminner om deras sena 80 tals sound.

Holländska Knight Area har dock ett modernare snitt och kom på banan betydligt senare. Bandet startades av bröderna Joop och Gerben Klazinga och har producerat musik sedan 2004. Första plattan, ”The Sun Also Rises”, var egentligen Gerbens soloprojekt, och bandet bildades först efter skivsläppet. Under åren har det blivit 10 plattor, varav en live.

Senaste alstret, ”D-Day”, är helt klart deras bästa. Det är välgjort och genomtänkt. Plattan är bra rakt igenom, men det blir dock inget toppbetyg. Antingen beror det på att jag lämnat tonåren långt bakom mig, vilket gör att nostalgitrippen inte blir ”fulländad”. Eller så beror det på att jag tycker det saknas riktigt starka refränger. Troligtvis en kombination av de båda. Missförstå mig inte bara, Knight Area är bra, riktigt bra, och för er som gillar progressiv metal med känsla av Helloween och Circus Maximus så är detta ett måste. Men mig kittlade det inte hela vägen.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER