NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Knight Area – D-Day

4 Shares

I stort sett hela min högstadietid (sent 80-tal) präglades av Helloween och plattorna ”Keeper Of The Seven Keys Part 1 & 2”. Visst jag lyssnade på annat, men dessa plattor regerade 87-88! Därför så kan jag inte annat än att bli lite nostalgisk när jag lyssnar igenom senaste plattan från Knight Area – ”D-Day”. Inte för att dom låter exakt som mina gamla hjältar, men för att det finns element som påminner om deras sena 80 tals sound.

Holländska Knight Area har dock ett modernare snitt och kom på banan betydligt senare. Bandet startades av bröderna Joop och Gerben Klazinga och har producerat musik sedan 2004. Första plattan, ”The Sun Also Rises”, var egentligen Gerbens soloprojekt, och bandet bildades först efter skivsläppet. Under åren har det blivit 10 plattor, varav en live.

Senaste alstret, ”D-Day”, är helt klart deras bästa. Det är välgjort och genomtänkt. Plattan är bra rakt igenom, men det blir dock inget toppbetyg. Antingen beror det på att jag lämnat tonåren långt bakom mig, vilket gör att nostalgitrippen inte blir ”fulländad”. Eller så beror det på att jag tycker det saknas riktigt starka refränger. Troligtvis en kombination av de båda. Missförstå mig inte bara, Knight Area är bra, riktigt bra, och för er som gillar progressiv metal med känsla av Helloween och Circus Maximus så är detta ett måste. Men mig kittlade det inte hela vägen.Band: Knight Area
Titel: ”D-Day”
Skivbolag: Butler Records
Releasedatum: 20 september 2019
Betyg: 3/5
Bästa spår: ”Overlord” och ”The Landing”

4 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!