ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Jimi Jamison – Never Too Late (10.0)

jimi-jamison-never-too-late-cd-2012

Band: Jimi Jamison
Titel: Never Too Late
Genre: Melodisk Rock / AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: Erik Mårtensson
Releasedatum: 2012-11-02
Betyg: 10/10


Sveriges mest intressanta och bästa låtskrivare just nu står bakom detta album, under ungefär ett års tid har det skrivits musik för detta album och med sig på resan har han haft Amerikas kanske bästa rock röst med sig i Jimi Jamison.

Erik Mårtensson är namnet att lägga på minnet, en småbarns pappa som huserar i Stockholms förorten Enskede, med sin egna studio Blowout studios så bidrar han till att göra varumärket “svensk hårdrock” ännu starkare i världen.

Eriks egna band Eclipse släppte i Augusti i år en solklar 10 poängare med namnet “Bleed And Scream” vilka vissa hävdar är “New Wave Of Hard Rock” kanske är det att ta i men absolut världsklass håller albumet i alla fall.
Erik har även producerat och skrivit album till Toby Hitchcock och hade stor delaktighet i kritiker rosade W.E.T projectet med Jeff Scott Soto och Robert Säll (Work Of Art).

Åter till detta album som släpps om cirka en vecka, alla ni som väntat och sett fram emot detta album och har höga förväntningar så kan jag men stor säkerhet säga att ni inte kommer bli besvikna för detta är utan tvekan genrens bästa släpp 2012.

Det är Melodisk rock när den är som bäst, om det fanns en manual om hur AOR ska låta så hade detta varit skolexemplet, för vilka låtar vi bjuds på, den ena list ettan efter den andra under 11 låtar och ca 50 minuter, låtar som skulle göra både Journey och Survivor sjuka av avund, för en liten rädsla med detta album var att kanske skulle bli en blek Survivor kopia, att Erik skulle anpassa låtarna efter Jimis tidigare band men det är snarare tvärtom. Jimi kompletterar Eriks fantastiska låtar och höjer dem till nästa nivå och kombinationen mellan dessa två herrar är det som gör det så magiskt.

Jimi sjunger som alltid underbart och med en sådan pondus att man ryser av njutning, produktionen är precis som den bör och ska vara. Låtarna är varierade i takt och stämning och dessutom sprängfyllda med melodier att dö för vilket Erik verkar ha patent på just nu, för vilken känsla för melodi, det finns en potentiell hit låt i alla 11 spår.

Plattan startar med “Everybody´s Got A Broken Heart” som går i sann Journey anda och med samma kvalitet som Journey när de är på topp och kanske till och med bättre, andra spåret “The Great Unknown” är en upptempo låt med Jimis underbara röst och en fanatstisk refräng, tredje spåret heter “Never Too Late” och är första singelsläppet från skivan och är gripande bra och här får du återigen höra hur bra Jimi Jamison sjunger. Så här fortsätter det i 8 spår till och det går inte att hitta en sämre låt, det är knappt så att du kan hitta något sämre parti i någon låt. På denna skiva kan vi nog däremot hitta årets bästa ballad i “The Air I Breathe”, vacker och känsloladdad som få och med underbara melodier som går rätt in. Visst går det att känna igen Eriks komponerande men det är absolut inte någon kopia på det han tidigare gjort.

Detta är en solklar 10, likaså Eclipse och jag väntar med spänning på nya W.E.T skivan som kommer till våren, kan han toppa sig själv ännu en gång, återstår att se men denna blivande klassiker kommer stå sig länge. Har du bara pengar till mat eller skivan? Köp skivan för känslan som den ger dig ka du leva på betydligt längre än mat. Plattans övriga musiker, Magnus Ulfstedt på trummor, Jonas Öijvall på HammondB3, piano och analog synthesizer och vapen dragaren från Eclipse Magnus Henriksson som kör lead gitarr på ett par låtar ska också ha en stor eloge för ge helheten ett ytterst proffsigt och njutbart resultat.

Jag hoppas att dessa två herrar Jimi och Erik samlas igen för att göra ett album nummer två för kemin som de förmedlar tillsammans är man omättlig för.

Ett utmärkt avslut på detta år och har du inte råd i kommande jul tider att köpa detta album så är skivan det enda du behöver skriva på önskelistan, utan tvekan årets julklapp!!

Bästa låt: The Air I Breathe (om jag måste välja)

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link