ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Sorrow – Misery Escape (8.0)

9 Shares
the-sorrow-misery-escape-cd

Band: The Sorrow
Titel: Misery Escape
Genre: Melodisk Metalcore
Skivbolag: Napalm Records
Producent: –
Releasedatum: 2012-10-26
Betyg: 8/10


Fick som start på detta syn på ett foto på medlemmarna i bandet och undrade vad som var fel, var det fel band på bilden? Jag har hört bandets tidigare album men när jag tänker på det så har jag aldrig sett ett foto på dem, det kändes inte mycket metal över det fotografiet, en aning fördomsfullt kanske men jag blev tillrättavisad och det ordentligt för oavsett utseende så är detta mycket metal och det av den bättre sorten.

Ni som är bekanta med band som Trivium, Killswitch Engage och Bullet for my Valentine har nu kanske en aning om hur detta album låter, skillnader finns men The Sorrow tillhör det mest anonyma av dem, men absolut inte det sämsta.

Två stora skillnader finns om man jämför med tidigare album, det första är produktionen. Äntligen har bandet fått den tyngd i ljudet som det förtjänar och som passar deras semi aggressiva och mycket melodiska metal allra bäst utan att för den sakens skull bli överproducerad. Alla nyanser i musiken är tydliga utan att tynden eller totalupplevelsen blir lidande.

Den andra skillnaden är jämnheten i låtarna, det märks att bandet skaffat sig rutin och kunnande i låt skrivandet för albumet består av 11 låtar sprängfyllda med melodistarka refränger men även de aggressivare delarna av låtarna har melodi och en musikalisk finess som sticker ut på detta album som gör att intresset hålls på topp albumet igenom, redan på släppet innan kunde man ana att det lutade över till det melodiska.

Deras tidigare album var betydligt spretigare med melodiska låtar varvat med brutala Death metal dängor, om vi kallar det en match så är det melodiska som vann fighten och för oss som föredrar denna del har här ett givet inköp.

Det är tajt och välspelat, både den rena och den brutala sången tillhör toppskiktet i genren. Perspectives är första singeln och tillhör inte de bästa låtarna på plattan vilket skvallrar en aning om kvaliten på detta album. En eller kanske två låtar kan uppfattas som utfyllnad men det är möjligt att dessa med tiden blir nya favoriter då detta album blivit bättre och bättre för varje lyssning.
Österrike har här ett band som kommer förstärka dess färger på metal kartan och tillsammans med Calibans släpp tidigare i år är detta det bästa som metalcore genren har genererat hittills i år.

Detta är fjärde albumet men det första på nya etiketten Napalm Rec. och det är bara hoppas att skivbolaget väljer att promota bandet på det sätt de förtjänar och då kan detta bli betydligt större och får jag chansen att se detta live kommer jag att ta den för det kan maximera upplevelsen av deras musik.

Mer än godkänt och en mycket positiv överraskning som kan rekommenderas varmt för er som vill ha ut aggressionerna över den uteblivna sommaren eller den mörka och kalla tiden som komma skall.

Bästa låt: My Oblivion
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter